U BiH se sutra održavaju lokalni izbori

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2016, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U BiH se sutra održavaju lokalni izbori

U Bosni i Hercegovini sutra se održavaju lokalni izbori, a u toku je izborna tišina.

Građani BiH biraće nove opštinske i gradske odbornike, kao i načelnike opština i gradonačelnike u 141 lokalnoj zajednici, uključujući distrikt Brčko. Izbori i ovog puta neće biti održani u Mostaru, gde bošnjačke i hrvatske političke stranke godinama bez rezultata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pokušavaju da se dogovore o usvajanju novog gradskog Statuta koji bi bio u skladu sa Ustavom.

Izbore će pratiti 70.000 posmatrača od kojih je 300 stranih.

Izborna kampanja odvijala se u senci održanog referenduma o Danu republike u RS, a sam finiš kampanje ostao je u drugom planu s obzirom na to da je posle referenduma predsednik Republike Srpske pozvan na saslušanje u Tužilaštvo BiH zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.