Turska: Vanredni izbori 1. novembra

Izvor: VOA, 25.Avg.2015, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Vanredni izbori 1. novembra

Turska će održati vanredne parlamentarne izbore 1. novembra, saopštio je predsednik izborne komisije, dan pošto je predsednik Redžep Tajip Erdogan i formalno raspisao nove izbore

Erdoganova Stranka pravde i razvoja (AKP) izgubila je parlamentarnu većinu u junu, prvi put od 2002, a dva meseca razgovora sa opozicijom o formiranju vladajuće koalicije nisu dala rezultate.

Erdogan je danas pozvao premijera Ahmeta Davutoglua da formira privremenu vladu uoči izbora u >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << novembru.

Erdoganovi protivnici optužili su ga da nastoji da podrije nastojanja sa ciljem formiranja koalicione vlade kako bi svojoj stranci pružio priliku da povrati većinu u parlamentu.

Turski premijer Davutoglu, koji ima rok od pet dana da formira kabinet, danas je apelovao direktno na opozicione poslanike u parlamentu da se pridruže prelaznoj vladi, obećavši im mesta u kabinetu  uprkos činjenici da se lideri njihovih stranaka protive ulasku u vladu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.