Tuča desnice i SPS za drugo mesto

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča desnice i SPS za drugo mesto

Da se danas održavaju izbori, radikali, DSS i Dveri bi u Skupštini Srbije osvojili ukupno 34 mandata, tačno koliko i lista SPS-PUPS-JS.

Ovo je projekcija na osnovu rezultata najnovijeg istraživanja javnog mnjenja agencije Ipsos stratedžik marketing, koje je „Blic“ juče ekskluzivno objavio.

Lista naprednjaka bi zabeležila blagi rast i imala 160 od ukupno 250 poslanika. Preko cenzusa bi prešla još samo DS, ali uz pad sa 19 na 12 mandata, dok bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za manjinske liste Mađara, Bošnjaka i Albanaca ostalo deset mesta.

U svakom slučaju, za razliku od aktuelnog saziva parlamenta u kojem nema nijedne stranke tvrde desnice, ako bi se vanredni izbori održali danas, u Skupštinu bi ušle čak tri stranke i sa listom oko SPS delile bi drugo mesto po snazi.

Politički analitičar Đorđe Vukadinović veruje da su podaci Stratedžika, kako kaže, preterivanje i da je podrška desničarima porasla onoliko koliko je pala podrška SNS.

- To je nekoliko procenata i nije značajno. Mislim da premijer forsira tu opasnost sada pred put u Vašington da bi se malo pravila fama da raste podrška desnici. Šešelj jeste prešao cenzus, ali to nije dramatično - priča Vukadinović.

On smatra da potencijalna glavna opasnost po vladavinu SNS dolazi od apstinenata koji ne znaju za koga bi glasali a bliski su DS-u.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Dveri

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.