Teška politička KRIZA u Crnoj Gori, jedini izlaz NOVI IZBORI

Izvor: Blic, 21.Jun.2017, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Teška politička KRIZA u Crnoj Gori, jedini izlaz NOVI IZBORI"

Odgovornost za rešenje političke krize u Crnoj Gori nije na opoziciji, već na aktuelnoj izmišljenoj parlamentarnoj većini koja je uzurpirala parlament, izjavio je potpredsednik Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA) Miloš Konatar.

On je u intervjuu za podgorički Dan rekao da je Crna Gora u ozbiljnoj političkoj krizi.

- A rešenje je vrlo jednostavno - novi izbori. To je jasno i DPS-u, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pa očekujem da će se za dobro građana i Crne Gore postići dogovor o ponavljanju parlamentarnih izbora i uslovima kako bi oni bili slobodni i pošteni. Bez datuma novih izbora nema načina da se odblokira politička kriza u Crnoj Gori - rekao je je Konatar.

Konatar kaže da su zahtevi opozicije vezani za razrešenje političke krize jasni i nedvosmisleni.

- Odgovornost za rešenje političke krize u Crnoj Gori nije na opoziciji, već na aktuelnoj izmišljenoj parlamentarnoj većini koja je uzurpirala parlament. Crna Gora je u ozbiljnoj političkoj krizi, a rešenje je vrlo jednostavno novi izbori. To je jasno i DPS-u, pa očekujem da će se za dobro građana i Crne Gore postići dogovor o ponavljanju parlamentarnih izbora i uslovima kako bi oni bili slobodni i pošteni. Bez datuma novih izbora nema načina da se odblokira politička kriza u Crnoj Gori - kazao je Konatar.

Crnogorska parlamentarna opozicija bojkotuje rad Skupštine od izbora održanih oktobra prošle godine.

U međuvremenu crnogorski parlament je verifikovao ugovor o ulasku te zemlje u NATO na sednici kojoj su prisustvovali samo poslanici vlasti i opozicione SDP.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.