Sutra ponovljeni izbori, tri liste traže uvid u izborne radnje

Izvor: Radio 021, 03.Maj.2016, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra ponovljeni izbori, tri liste traže uvid u izborne radnje

Predstavnici Demokratske stranke, pokreta "Dosta je bilo" i koalicije DSS - Dveri predali su Republičkoj izbornoj komisiji dva zahteva koja se odnose na uvid u gotovo sve izborne radnje na dan održavanja izbora.

U pitanju je zahtev za ostvarivanje prava na elektronski uvid birača u izvod iz biračkog spiska nakon održanih izbora, kao i zahtev za dostavljanje podataka, odnosno kopija dokumenata o procentu izlaznosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << njihovom unosu u veb aplikaciju za svako biračko mesto i prilikom svakog preseka, vreme potpisa zapisnika za svako biračko mesto...

Zahteve su predali Bojan Pajtić, Saša Radulović, Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović.

Vanredni parlamentarni izbori biće sutra ponovljeni na 15 biračkih mesta, nakon čega će biti poznato ko je sve uspeo da uđe u novi saziv republičkog parlamenta. Za sada je za jedan glas ispod cenzusa lista Dveri-DSS, a malo preko je lista Boris-Čeda-Čanak.

Pravo glasa ima skoro 20.000 građana, a glasaće se na biračkom mestu 22 na Novom Beogradu i 48 u beogradskoj opštini Palilula, na mestu broj 9 u Bačkoj Topoli, na mestu broj 5 u Sremskim Karlovcima, kao i na biračim mestima 39 I 57 u Jagodini. Građani će ponovo na birališta i na biračkom mestu 24 u Kladovu, 86 u Užicu, 24 i 65 u Vranju, kao i na pet biračkih mesta u Nišu - na biračkom mestu broj 4 u Medijani, 28 na Paliluli, 13, 16, 23 u Panteleju.

Biračka mesta biće otvorena od sedam do 20 sati, kada prestaje da važi i izborna tišina, a rezultati bi trebalo da budu poznati već posle 21h.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Opozicija traži sve podatke o izborima

Izvor: Mondo, 03.Maj.2016

Predstavnici DS, pokreta Dosta je bilo i koalicije DSS-Dveri predali su Republičkoj izbornoj komisiji dva zahteva za uvid u gotovo sve izborne radnje na dan održavanja izbora...Foto: Tanjug/ Tanja Valič..Reč je o zahtevu za ostvarivanje prava na elektronski uvid birača u izvod iz biračkog spiska...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.