Šulc: Izbori u Austriji su pokazali da se može pobediti proevropskim stavom

Izvor: Blic, 27.Maj.2016, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šulc: "Izbori u Austriji su pokazali da se može pobediti proevropskim stavom"

Predsednički izbori u Austriji su pokazali da se može pobediti na izborima sa jasnim proevropskim stavom, poruka je sa kojom je predsednik Evrospkog parlamenta Martin Šulc doputovao u Beč da bi se sastao sa novim austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom.

On je, kako prenosi bečki dnevnik „Kurir“, istakao da je izbor Aleksandera van der Belena poraz evroskeptika.

To bi trebalo da ohrabri i druge da proevropskim argumentima vode kampanju, a tako i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u politici prema izbeglicama, a ne da trče za populistima i desničarima, naglasio je Šulc.

Pročitajte još:

Šulc je sinoć doputovao u Beč da bi sa Kernom razgovarao o socijalnim pitanjima u Evropi, integraciji i borbi protiv utaje poreza, kroz preusmeravanje dobiti u druge zemlje.

On je sa Kernom razgovarao i o odnosima Evropskog parlamenta i austrijske vlade, kao i saradnju na nivou evropske socijaldemokratije.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.