Srbi stali iza Mladena

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2016, 02:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi stali iza Mladena

Apeli sa viših političkih nivoa urodili su plodom, pa su šefovi srpskih stranaka u Srebrenici postigli dogovor o zajedničkom kandidatu za načelnika na oktobarskim izborima.

Mladen Grujičić, predsednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, bar u Srebrenici uspeo je da okupi iza sebe i Savez nezavisnih socijaldemokrata i sve ostale srpske partije. Cilj je jasan - da Srebrenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nakon 20 godina konačno dobije načelnika iz reda srpskog naroda.

- U Srebrenici je sve manje i manje ljudi. Ovde najlošije žive Srebreničani, a svi ostali sa strane imaju više koristi od Srebrenice nego sami Srebreničani - rekao je Grujičić nakon objave kandidature.

Izvesno je da će mu protivkandidat biti aktuelni načelnik Ćamil Duraković koga će podržati sve bošnjačke partije. Grujičić, prema prvim procenama, ima velike šanse, ako se ne desi isti scenario kao prošle godine kada su Srbi imali još jednog kandidata, zvanično nezavisnog, koji je, u suštini "odigrao" za Bošnjake.

- Nadam se da se neće pojaviti ljudi koji će licitirati novcem i da se neće ponoviti da o Srebrenici odlučuju oni koji žive daleko van Srebrenice. Izlazimo na utakmicu pošteno, da se suočimo sa svim problemima koje ima Srebrenica i ovog puta pozivam sve političke partije i sve naše institucije da pomognu da koalicija Zajedno za Srebrenicu dobije ove izbore - kaže predsednik lokalnog SNSD-a Radomir Pavlović.

Podsetimo, Duraković je pre četiri godine, osim uz pomoć "nezavisnog" srpskog kandidata, izbore dobio i zbog masovne registracije Bošnjaka koji nisu iz Srebrenice u tom gradu samo da bi glasali. Ove godine taj projekat, ako ga Bošnjaci budu zamislili, neće moći tako lako da se sprovede jer je MUP Srpske pooštrio uslove za prijavu prebivališta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.