Socijalisti Edija Rame pobednici izbora

Izvor: RTS, 26.Jun.2017, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalisti Edija Rame pobednici izbora

Vladajuća Socijalistička partija pobednik je parlamentarnih izbora u Albaniji, pokazuju preliminarni rezultati, prema kojima je ta stranka osvojila gotovo 50 odsto glasova.
Centralna izborna komisija Albanije saopštila je, na osnovu 60 odsto prebrojanih glasova, da je Socijalistička partija premijera Edija Rame osvojila 49 odsto glasova, dok Demokratska stranka Ljuljzima Baše ima za sada osvojenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 29 odsto glasova.

Izborne vlasti ukazale su da ovaj broj prebrojanih glasova ukazuje da će socijalisti osvojiti najverovatnije 74 poslaničkih mesta od 140, koliko ih ima albanski parlament, prenosi AP.
Kako se navodi, izlaznost glasača na juče održanim parlamentarnim izborima bila je 46,4 odsto, što je za sedam odsto manje nego 2013. godine.
U Albaniji su u nedelju održani deveti parlamentarni izbori od pada komunističkog režima Envera Hodže 1991. i prvi od punopravnog članstva te zemlje u NATO-u i dobijanja kandidatskog statusa za priključenje Evropskoj uniji.
Izborna komisija je, zbog slabog odaziva, produžila rok za glasanje za jedan sat, odnosno do 20 sati.
Izbore je posmatralo više od 300 međunarodnih posmatrača, koji su pozdravili politički sporazum koji je ubedio opoziciju da učestvuje na izborima.
"Kontinuirana politizacija organizacija i institucija povezanih sa izborima, kao i navodi o kupovini glasova i pritisku na glasače, smanjili su poverenje javnosti u izborni proces", navodi se u zajedničkom saopštenju Evropskog parlamenta, Saveta Evrope o OEBS-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Socijalisti Edija Rame ubedljivo vode na izborima u Albaniji

Izvor: Beta, 26.Jun.2017

Prema preliminarnim rezultatima parlamentarnih izbora u Albaniji, Socijalistička partija Edija Rame ubedljivo je pobedila opoziciju i obezbedila novi mandat na ključnim izborima za početak pregovora o članstvu te zemlje u EU.Izborna komisija saopštila je na osnovu trećine prebrojanih glasova da...

Nastavak na Beta...

Ubedljiva pobeda partije Edija Rame na izborima u Albaniji

Izvor: N1 televizija, 26.Jun.2017

Preliminarni rezultati izbora u Albaniji pokazuju da je vladajuća Socijalistička partilja, na čelu sa Edijem Ramom, osvojila ubedljivu pobedu. Nedeljni izbori smatraju se vrlo važnim za proces približavanja Albanije Evropskoj uniji. Tirana se nada se da će uspeti da uveri EU da što pre otvori...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.