Senić bez konkursa postao šef u Koridorima

Izvor: Radio 021, 18.Jun.2017, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senić bez konkursa postao šef u Koridorima

Aleksandar Senić, koji je posle pobede na lokalnim izborima 2016. godine u Rači kao predstavnik Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića preveo celu odborničku grupu u u Srpsku naprednu stranku, nepunih godinu dana kasnije dobio je državni posao i zvanje šefa na projektu izgradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << autoputa Beograd-Južni Jadran, takozvanog Koridora 11.

Senić je, kako saznaje Pištaljka, posao u Koridorima Srbije dobio bez konkursa i to zato što "ispunjava sve uslove", kako nam je rečeno u odgovoru Grupe za komunikaciju Koridora Srbije. U odgovoru se navodi da je Senić posao dobio radi popunjavanja upražnjenog sistematizovanog mesta i da su za ovo zapošljavanje dobili i saglasnost Vlade Republike Srbije krajem februara 2017. godine.

"Utvrđeno je da Senić ispunjava sve opšte i posebne uslove iz Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji poslova (visoka stručna sprema – diplomirani inženjer građevine, 10 godina radnog iskustva, licenca odgovornog izvođača ili projektanta) koje navedeno radno mesto zahteva", piše u odgovoru koji je Pištaljka dobila.

Na pitanje da li je posao šefa Koridora 11 dobio zahvaljujući prelasku u vladajuću stranku i da li smatra da je izigrao volju građana koji su glasali za njega i da je njihov interes trampio za posao i lične privilegije, Senić nije hteo da odgovori. U SMS poruci je napisao: "Zaista nisam dužan da odgovaram na maliciozna pitanja".

Da li je prelazak Aleksandra Senića i cele odborničke grupe iz SDS-a u SNS uticao na to da dobije posao u Koridorima Srbije, nije odgovorila ni ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Savetnik za medije ministarke Svetomir Marjanović poručio nam je da sva pitanja prosledimo Koridorima jer se "odnose na njihovo poslovanje i kadrovsku politiku".

Koridori Srbije nisu hteli da odgovore na pitanje o plati koju prima novi šef projekta izgradnje autoputa Beograd-Južni Jadran. "Posebno javno objavljivanje visine zarade za pojedine zaposlene predstavlja povredu prava na privatnost, zaštićenih zakonom", piše u odgovoru.

Koridori su odbili da dostave i ugovor o radu sa Senićem takođe zbog povrede prava na privatnost, iako postoji opravdan interes javnosti da sazna na kojoj poziciji i koliki platu prima funkcioner SNS-a iz Rače.

Na pitanje Pištaljke po kom zakonu Koridori Srbije kriju plate svojih zaposlenih koje plaćaju građani Srbije, u drugom odgovoru ova državna firma je navela: "Još jednom podsećamo da je samo direktor javnog preduzeća imenovano ili izabrano lice i kao takav vrši javnu funkciju, čija mesečna primanja i jesu transparentna. Svi ostali zaposleni ne obavljaju javne funkcije,što bi oni koji traže informacije o njima trebalo da imaju u vidu".

Tek kada su isto pitanje postavili i nadležnoj ministarki, iz Koridora je stigao odgovor o platama: "Mesečna zarada koju prima šef projekta je 146.830 dinara, direktor sektora 147.808 dinara, pomoćnik direktora 148.785 dinara i direktor Koridora Srbije 152.892 dinara", piše u drugom odgovoru ove firme.

Opširnije u tekstu Pištaljke.

Autor: Pištaljka
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.