Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senat odlučuje o trajnoj smeni Dilme Rusef

Brazilski Senat danas je počeo proces odlučivanja o tome da li će trajno ukloniti suspendovanu predsednicu Dilmu Rusef sa funkcije ili će je vratiti na dužnost, prenose agencije.

Senat je u maju odlučio da suspenduje Rusefovu do konačne odluke o tome da li će biti opozvana.

Političko suđenje je poslednji korak u borbi za vodjstvo u zemlji koje je paralisalo Kongres od kada je predlog za pokretanje njenog opoziva i suđenje podnet Donjem domu parlamenta krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prošle godine, naveo je AP.

Prva žena predsednik Brazila, za koju je na poslednjim izborima glasalo 54 miliona građana, optužena je da je nelegalno prebacivala novac iz jednog u drugi vladin resor kako bi prikrila budžetski deficit, prenosi AP.

Pročitajte još:

Oni koji je kritikuju tvrde da je to učinila kako bi ojačala podršku i optužuju je da je time pogoršala recesiju u Brazilu.

Rusefova odbacuje optužbe i tvrdi da su njeni neprijatelji izvršili puč.

Od njene suspenzije u maju, dužnost šefa države preuzeo je potpredsednik Mišel Temer.

Posle višednevnih svedočenja narednih dana, između ostalog i same Rusefove, Senat će pristupiti završnom glasanju iduće nedelje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.