Raspisani ponovni izbori na četiri biračka mesta u Kragujevcu

Izvor: Kragujevac.rs, 27.Apr.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisani ponovni izbori na četiri biračka mesta u Kragujevcu

Gradska izborna komisija raspisala je danas ponovne izbore za odbornike Skupštine grada Kragujevca za subotu 30.april 2016.godine na četiri biračka mesta - 77 MZ Beloševac, OŠ u Baljkovcu, 78 i 79 MZ Beloševac OŠ Dragiša Luković Španac i na biračkom mestu 94 MZ Petrovac OŠ Mirko Jovanović. Pravo glasa na ponovljenim izborima na ova četiri biračka mesta ima 3406 birača.

Predsednik GIK-a Branko Savić, na konferenciji za novinare, podsetio je da je na sednici 25.aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Gradska izborna komsija je svojim rešenjem poništilia izbore na ova četiri biračka mesta zbog nepravilnosti i raspustila biračke odbore.

“Na današnjoj sednici nakon pravosnažnosti pomenutih rešenja i isteka roka za prigovore GIK je donela Odluku o raspisivanju ponovnih izbora na ovim biračkim mestima za subotu 30.april 2016.godine za odbornike Skupštine grada Kragujevca. Podnosioci izbornih lista danas do 16h treba da dostave GIK - u predloge za članove biračkih odbora nakon čega će, na sutrašnjoj sednici, biti formirani birački odbori za ponovljene izbore. Njima će, nakon pristizanja izbornog materijala isti biti distribuiran u skladu sa rokovima“, rekao je Savić.

Predsednik GIK-a obavestio je novinare da je na današnjoj XXX sednici doneta Odluka kojom je određeno da se izborni materijal za ponovljene izbore štampa u štampariji JP “Službeni glasnik“ u Beogradu kao i da je obrazovano radno telo za kontrolu štampanja i preuzimanja glasačkih listića i drugog izbornog materijala. Gradska izborna komisija donela je i Odluku da se za ponovljene izbore štampa 3 406 glasačkih listića kao i 0,3% rezervnih što je u ovom slučaju 10. Glasački listić za ponovljene izbore za odbornike Skupštine grada Kragujevca štampaće se na papiru u boji kajsije, na formatu A3, tekst će biti ispisan slovima crne boje ćiriličnim pismom i biće zaštićen vodenim žigom.

Biračka mesta, istakao je predsednik GIK-a Branko Savić, biće otvorena u subotu 30.aprila od 7 do 20 časova. Po pristizanju izbornog materijala sa ova četiri biračka mesta GIK će utvrditi i saopštiti konačne rezultate lokalnih izbora u Kragujevcu i izvršiti raspodelu odborničkih mandata. Današnjoj konferenciji prisustovali su i zamenik predsednika GIK-a Jelena Jovičić i članovi - Jelena Doderović (SNS), Gordana Mišić (ZZS) i Ivan Stupić (SPS).
Pogledaj vesti o: Izbori,   Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.