RIK usvojio konačne rezultate, Vučić novi predsednik Srbije

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2017, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK usvojio konačne rezultate, Vučić novi predsednik Srbije

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je izveštaj o konačnim rezultatima predsedničkih izbora po kojima je za kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića glasalo 55,08 odsto od broj izašlih birača.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević saopštio je rezultate po kojima je za Vučića glasalo 2.012.788 birača, odnosno 55,08 odsto od broja izašlih na izbore.

Dimitrijević >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je čestitao Vučiću izbor za predsednika u ime RIK-a i u svoje lično ime.

Sednica RIK-a bila je burna i trajala je oko četiri sata.

Pre usvajanja konačnog izveštaja o rezultatima izbora članovi RIK-a iz opozicionih stranaka su kritikovali atmosveru u kojoj je sproveden izborni peroces i nepravilnosti u njegovom sprovodjenju na Kosovu i Metohiji.

Predstavnica SRS Željka Radeta je kazala da izbori na Kosovu i Metohiji nisu sprovedeni u skladu sa zakonom i odlukom Ustavnog suda ali da će predstavnici stranke glasati za konačne rezultate "kako bi se suprostavili nalazima američkog ambasadora".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.