RIK usvojila uputstvo za izbore nacionalnih saveta

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK usvojila uputstvo za izbore nacionalnih saveta

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je večeras uputstvo za sprovođenje glasanja na izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina zakazanom za nedelju, 26. oktobar.

Na sednici komisije jednoglasno je usvojeno da birački odbor na izborima čine predsednik i dva člana, a da sastav biračkih odbora predlaže koordinator nadležan za taj odbor.

Predsednik RIK Ivan Šebek podsetio je da u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ponoć ističe rok da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pošalje rešenja sa izmenama u biračkim spiskovima.

"Pošto imamo nagoveštaj da će Ministarstvo i posle roka da šalje rešenja, napisaćemo dopis da nećemo primati ništa posle roka za svaki slučaj", kazao je Šebek na sednici u Skupštini Srbije.

Na sednici su dopunjena i biračka mesta za glasanje, a bilo je reči i o devet prijava za posmatrače na izborima.

Republička izborna komisija konstatovala je i prestanak mandata poslaniku Narodne skupštine Draganu Đilasu, čije mesto će zauzeti Ivan Jovanović.

Na izborima u nedelju učestvuje 20 manjina sa 82 izborne liste.

Na neposrednim izborima će učestvovati albanska, aškalijska, bošnjačka, bugarska, bunjevačka, vlaška, grčka, egipatska, mađarska, nemačka, romska, rumunska, rusinska, slovačka, slovenačka, ukrajinska i češka manjina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.