RIK odbio predlog za ponavljanje parlamentarnih izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK odbio predlog za ponavljanje parlamentarnih izbora

Republička izborna komisija (RIK) je na današnjoj sednici odbacila osam prigovora, podnetih zbog nepravilnosti prilikom glasanja na 14 biračkih mesta na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila u Srbiji.

Prigovori su odbačeni zato što nisu podneti na vreme.

Na današnjoj sednici odbijen je i predlog predstavnika Levice Srbije Sava Pilipovića da na dnevnom redu te sednice bude i odlučivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o ponovnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora zbog, kako je rekao, krađe na izborima 24. aprila.

"Moj predlog je da RIK donese rešenje o poništavanju izbora za narodne poslanike održanih 24. aprila, jer imamo krađu izbora. Ako moj predlog ne bude prihvaćen, građani neće moći da veruju nikome", ocenio je Savo Pilipović.

Dodao je da poslanici izabrani na izborima koji su, kako je rekao, "potpuno delegitimisani i nelegalni", neće imati nikakav legitimitet zbog čega je jedino rešenje da RIK poništi izbore i raspiše nove za narednu subotu.

Nakon glasanja o tom predlogu, za koji je glasalo pet članova RIK, predsednik tog tela Dejan Đurđević kazao je da se predlog odbacuje i da je na članove tog tela proteklih dana izvršen "veliki" pritisak.

"Insistiraću da se ova stvar raščisti do kraja. Iznećemo zapisnike iz 2014. i 2012. Ima džakova, svi su sačuvani, i javnost će moći da vidi koliko je zapisnika sa prethodnih izbora rekonstruisano", kazao je Đurđević i dodao da niko ne može da promeni ono što je u džakovima.

Predstavnik liste Zavetnici Dragoslav Ljubičanović i predstavnik Pokreta Dosta je Bilo Ivan Ilić kazali su da nije u redu da se prigovori o kojima se raspravljalo na današnjoj sednici, članovima RIK dostave tek na početku te sednice.

"Trka s vremenom nije korektna, s materijalom se upoznajemo skoro minut pre isteka roka za odlučivanje o tim prigovorima. Tako je bilo na svakoj sednici", kazao je Ilić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RIK odbio predlog za ponavljanje parlamentarnih izbora u Srbiji

Izvor: Blic, 30.Apr.2016

Republička izborna komisija (RIK) je na današnjoj sednici odbacila osam prigovora, podnetih zbog nepravilnosti prilikom glasanja na 14 biračkih mesta na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila u Srbiji...Prigovori su odbačeni zato što nisu podneti na vreme...Na današnjoj sednici...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.