RIK:Ivan Jovanović zamenio Đilasa u parlamentu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2014, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK:Ivan Jovanović zamenio Đilasa u parlamentu

Republička izborna komisija dodelila je danas mandat Ivanu Jovanoviću, novom poslaniku Demokratske stranke u Skupštini Srbije, koji će zameniti Dragana Đilasa.

Đilas je 14. oktobra podneo ostavku na poslaničku funkciju.

Ivan Jovanović je već bio poslanik u parlamentu od 2008. do 2012. godine.

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović ranije je rekao da je Đilas podneo ostavku na funkciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslanika jer je "procenio da ne može da pruži maksimum u parlamentu".

Po proceduri, Skupština Srbije treba da konstatuje mandat novom poslaniku DS Ivanu Jovanoviću, na predlog skupštinskog Administrativnog odbora.

Republička izborna komisija je na današnjoj sednici donela i Uputstvo za sprovođenje glasanja na neposrednim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina, na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, koji će biti održani 26. oktobra.

Članovi Republičke izborne komisije doneli su izmenu i dopunu Rešenja o određivanju biračkih mesta za glasanje na neposrednim izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Doneta je i izmena Odluke o obrazovanju Radnog tela Republičke izborne komisije za opštinu Aranđelovac i grad Kragujevac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RIK: Ivan Jovanović zamenio Đilasa u parlamentu

Izvor: Blic, 23.Okt.2014

Republička izborna komisija dodelila je danas mandat Ivanu Jovanoviću, novom poslaniku Demokratske stranke u Skupštini Srbije, koji će zameniti Dragana Đilasa...Đilas je 14. oktobra podneo ostavku na poslaničku funkciju...Ivan Jovanović je već bio poslanik u parlamentu od 2008. do 2012. godine...Šef...

Nastavak na Blic...

Stefanović: Buduća vlast će morati da vraća dugove penzionerima

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 13:47

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović upozorio je danas da je odluka o smanjenju penzija koju predlaže aktuelna vlada neustavna i da će buduća vlast zbog toga morati da vraća dugove penzionerima kao što je to ranije bio slučaj...Stefanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.