Izvor: N1 televizija, 16.Avg.2017, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret u dogovorima opozicije, zajednički nastup sve dalje

U dogovorima opozicije o zajedničkom nastupu na beogradskim izborima - preokret. Pokret slobodnih građana Saše Jankovića prekida saradnju sa Demokratskom strankom Dragana Šutanovca, zbog reči koje je izgovorio u jutarnjem programu televizije N1.

Izvor: N1

"Hvala na pitanju, u jako dobrim odnosima smo", rekao je predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac.

Tako je Dragan Šutanovac, na samom početku gostovanja u Novom danu televizije N1, govorio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << o svom odnosu sa Sašom Jankovićem. Potom je objasnio da je DS napravio predlog izmena Ustava koji se tiče pravosudnog sistema - kaže da ta ideja nema veze sa dijalogom o Kosovu, koji je najavio predsednik Aleksandar Vučić.

"Želim da naglasim da nije pitanje slanja, pošto je to naglašeno da ćemo mi sad slati Vučiću - mi ćemo poslati svim parlamentarnim grupama, poslaćemo i ambasadoru EU u Srbiji, poslaćemo i ambasadorima Evropske unije koji, na kraju krajeva, i treba da uslovno rečeno podrže tu izmenu Ustava", rekao je Šutanovac.

Upravo to što je pomenut predsednik države za Pokret slobodnih građana Saše Jankovića znači prestanak saradnje sa Demokratskom strankom - za njih je neprihvatljivo "slanje" predloga Aleksandru Vučiću.

"Pokret slobodnih građana obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom pošto je predsednik DS-a Dragan Šutanovac javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava. Žalimo zbog zaokreta predsednika DS-a i ponavljamo da je jedini dijalog koji će Pokret ikada imati sa Aleksandrom Vučićem isključivo razgovor o mirnoj predaji vlasti", navodi se u saopštenju PSG.

Saopštenjem na saopštenje - reagovala je i Demokratska stranka - kažu da nema nikakvog zaokreta, kao i da njihov protivnik nije Saša Janković, već Aleksandar Vučić.

"Demokratska stranka je bezuslovno podržala Sašu Jankovića na predsedničkim izborima verujući da i on zastupa ideje za koje se mi borimo. Upravo zbog toga, saopštenje Saše Jankovića zbunjuje građane Srbije i ide u korist štete celokupne opozicije pred izbore u Beogradu. Demokratska stranka nema nameru da vodi debatu u medijima niti sa Sašom Jankovićem niti sa bilo kim iz opozicije", navele su demokrate.

Podele poput ovih još više udaljavaju proevropsku opoziciju od zajedničke liste na beogradskim izborima - naročito ako se ima u vidu da su sada na "tankom ledu" i pregovori onih kojih su već viđeni u koaliciji, kaže Zoran Panović, programski direktor Demostata.

"Na dve liste opozicije ići će još dve možda Vučićeve liste, tako da će biti vrlo velika maskirovka, biće velikih maskiranja, nećemo do kraja uopšte znati ko je opozicija, biće vrlo bitan taj konsalting da se odredi šta je opozicija", smatra Zoran Panović.

U međuvremenu se se oglasile i Socijaldemokratska stranka kao i organizacija Vuka Jeremića - u odvojenim saopštenjima saopštili su isto - da je njihov preduslov za politički dogovor obećanje da neće biti saradnje sa Srpskom naprednom strankom.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opozicija zajedno uz jedan uslov - "ne" naprednjacima

Izvor: N1 televizija, 16.Avg.2017

U dogovorima opozicije o zajedničkom nastupu na beogradskim izborima - preokret. Pokret slobodnih građana Saše Jankovića prekida saradnju sa Demokratskom strankom Dragana Šutanovca, zbog reči koje je izgovorio u jutarnjem programu televizije N1...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Komšić: Prenaglašen potez Jankovićevog pokreta

Izvor: Blic, 17.Avg.2017, 11:15

Sociolog politike i profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Jovan Komšić ocenio je danas da ​"najnovije trzavice" između Pokreta slobodnih građana (PSG) Saše Jankovića i Demokratske stranke (DS) pokazuju "nesposobnost proevropske opozicije da artikuliše jednu svrsishodnu i za građane...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.