Poništeni izbori za celu Opštinu Medijana u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 30.Apr.2016, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poništeni izbori za celu Opštinu Medijana u Nišu

Zbog greške opštinske administracije, jer na glasačkom listiću nije pisalo puno ime liste "Ruska stranka - dr Miroslav Milosavljević", već samo skraćeno "Ruska stranka", Upravni sud je poništio rezultate prošlonedeljnjih izbora.

To znači da će 81.060 građana sa pravom glasa koji žive na teritoriji ove centralne niške Opštine ponovo biti pozvano na glasanje za odbornike Skupštine Opštine. Zasada nije poznato kada će ponovno glasanje biti održano.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />Vredi pomenuti da je pravo glasa za Skupštinu Grada Niša imalo 233.647 birača, pa je ovim praktično poništeno glasanje za preko trećine građana celog Niša.

Inače, zakonski rok za organizovanje glasanja na biračkim mestima gde je glasanje poništeno je - 7 dana od utvrđivanja nepravilnosti, pa je gotovo izvesno da će birališta biti ponovo otvorena najkasnije u subotu.

Prema podacima iz presude Upravnog suda u koju su "Južne vesti" imale uvid, Opštinsku izbornu komisiju je tužila upravo "Ruska stranka", i to zato što na glasačkom listiću nije pisao pun naziv te izborne liste.

Naime, Opštinska izborna komisija (OIK) je tu listu proglasila pod nazivom "Ruska stranka - dr Miroslav Milosavljević", i tako je trebalo da piše i na glasačkom listiću.

Međutim, umesto toga na listiću je pisalo samo "Ruska stranka".

U svom odgovoru Opštinska izborna komisija je to ocenila kao "neznatnu nepravilnost", a zahtev Ruske stranke da se ponove izbori kao "preteran".

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Upravni sud poništio kompletne izbore u opštini Medijana!

Izvor: juGmedia, 30.Apr.2016

NIŠ – Lokalni izbori u centralnoj gradskoj opštini Medijana sa oko 81.000 glasača biće ponovljeni jer je Upravni sud poništio kompletne izborne rezultate, potvrđeno je danas Jugmedii iz više izvora...Izbori u ovoj najvećoj niškoj opštini, koja broji trećinu glasačkog tela u gradu na Nišavi,...

Nastavak na juGmedia...

Poništeni izbori u opštini Medijana zbog greške na listićima

Izvor: Večernje novosti, 30.Apr.2016

Zbog štampanja skraćenog a ne punog imena izborne liste "Ruska stranka - dr Miroslav Milosavljević" Upravni sud je poništio rezultate opštinskih izbora u niškoj opštini Medijana NIŠ – Zbog štampanja skraćenog a ne punog imena izborne liste "Ruska stranka - dr Miroslav...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.