Izvor: S media, 19.Sep.2012, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podele u vrhu DS koče lokalne izbore u stranci

Zakazivanje izborne skupštine Demokratske stranke i otvorene podele među funkcionerima DS odlažu zakazane izbore u lokalnim odborima demokrata širom Srbije.

"Izvršni odbor DS na sednici u utorak doneo je odluku da se odlože izbori, predviđeni za 14 oktobar, u 24 lokalna odbora", potvrdio je za Danas član IO Predrag Grgić.

Prema njegovim rečima, među ova 24 odbora najviše je onih kojima je istekao mandat, ali ima i onih koji su raspušteni. Grgić >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << navodi da je „odluka dobra, jer bi izbori bili kontraproduktivni u situaciji kada bi moglo da se dođe u situaciju da se pretvore u kampanju za jednu, drugu, treću... stranu (u partiji)“.

Kako Danas nezvanično saznaje od članova Glavnog odbora DS, posle majskih izbora analiza rezultata je pokazala da su rukovodstva 24 lokalna odbora posebno odgovorna za loše rezultate stranke u tim opštinama. Pod lošim izbornim rezultatom se podrazumevalo osvojeno treće ili četvrto mesto. Namera je bila da se na stranačkim izborima, i to neposrednim, u tim odborima vodeći lokalni kadar demokrata poboljša i podmladi novim članovima.

U novonastaloj situaciji, nakon odluke GO DS o zakazivanju Izborne skupštine za 10. novembar, koja će se održati po delegatskom principu, procenjeno je da namera za kadrovskim jačenjem stranke ne može da se ostvari. U partiji smatraju da postoji opasnost da članstvo podlegne podelama na pristalice predsednika Borisa Tadića i njegovog do danas formalnog zamenika Dragana Đilasa, koji su već mesecima u otvorenom sukobu i koji bi trebalo da budu protivkandidati na predstojećoj Izbornoj skupštini za lidersku poziciju.

Prema procenama naših sagovornika, izbori u pomenutim opštinskim odborima mogli bi da se održe u decembru ili u februaru.

(Danas)

FOTO: DS

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.