Plenković: Otvoren sam za razgovor sa premijerom Vučićem

Izvor: RTS, 20.Jan.2017, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenković: Otvoren sam za razgovor sa premijerom Vučićem

Hrvatski premijer Premijer Andrej Plenković poručio je da je otvoren za razgovore sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da misli da će doći do njihovog susreta, koji, kako kaže, mora biti dobro pripremljen.
Andrej Plenković je naveo da bi želeo da se sa Aleksandrom Vučićem sastane tokom ove godine.

"U Srbiji su uskoro izbori, ja bih voleo da to bude tokom ove godine, da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stavimo na sto niz otvorenih pitanja koja postoje, i pokušamo da nađemo rešenje za ta pitanja, ona koja će pridoneti stabilizaciji odnosa i smanjivanju tenzija", rekao je hrvatski premijer za TV N1.
To je politika, za koju Plenković misli da je dobra i za Hrvatsku i za odnose sa svim susednim državama.
"Upravo na tragu konsultacija sa visokom predstavnicom Federikom Mogerini, sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, komesarom Johanesom Hanom i nizom drugih sagovornika, sam zaključio da svi žele stabilizaciju stanja na jugoistoku Evrope i održavanju puta prema Evropskoj uniji, jer smatramo da je to ono sidro koje će učvrstiti proces reformi i smanjiti rizike destabilizacije", naveo je hrvatski premijer.
Premijer Vučić poručio je ranije danas da Plenković od njega lično ima otvoren poziv da dođe u Beograd, te da je dijalog veoma važan i da, sve dok se razgovara, nema bojazni od incidenata.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plenković: Otvoren sam za razgovor sa Vučićem

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2017

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je danas da je otvoren za razgovre sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, te da misli da će doći do njihovog susreta, koji, kako kaže, mora biti dobro pripremljen..."U Srbiji su uskoro izbori, ja bih volio da to bude tokom ove godine, da stavimo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.