Pastor: Pokrajinska vlada radi četvrtinom gasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2014, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Pokrajinska vlada radi četvrtinom gasa

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je da Srbiji nisu potrebni prevremeni izbori u Vojvodini jer bi oni blokirali sve procese u zemlji. Komentarišući ocenu šefa pokrajinskih naprednjaka Igora Mirovića da je aktuelna vojvođanska vlada već praktično pala, Pastor je kazao da formalno, pravno i suštinski gledano, vlada Vojvodine normalno funkcioniše ali samo sa "četvrtinom gasa i efikasnosti".

Svi se slažu da bi najgore bilo da dođemo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << situaciju iz koje su jedini izlaz prevremeni izbori. Ti izbori bi blokirali sve, pošto bismo imali eskalaciju političke sukobljenosti", rekao je Pastor za "Politiku".

Prema njegovim rečima, postoje dva rešenja za izlaz iz trenutne krize u kojoj se nalazi pokrajinska vlast.

"Jedno rešenje je da čekamo kraj mandata sadašnje vlasti i da idemo na redovne izbore a u tom periodu se ništa ne bi rešavalo. Druga varijanta je da se za ovaj period od godinu i po dana do redovnih izbora, postigne dogovor i da nekoliko važnih stvari pokušamo zajedno da rešimo", rekao je Pastor.

On je kazao da sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o ostanku Bojana Pajtića na mestu pokrajinskog premijera i ocenio da personalna pitanja nisu najvažnija.

Predsednik SVM-a je ocenio da će rasplet situacije u pokrajini biti poznat do kraja septembra i da bi u slučaju da ni tada ne bude dogovora, "razgovori i muljanje bili nastavljeni i da tome neće biti kraja".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.