Pajtićeva vlada nelegitimna, hitno potrebni izbori

Izvor: Radio 021, 23.Nov.2014, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pajtićeva vlada nelegitimna, hitno potrebni izbori"

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je aktuelna vojvođanska vlada nelegitimna i da što pre treba raspisati pokrajinske izbore kako bi se razrešilo to nelegitimno stanje.

Rašković Ivić je na tribini održanoj na Spensu, u organizaciji DSS i "Dveri", rekla da je ponosna na činjenicu da je na inicijativu DSS-a Ustavni sud srušio veliku većinu tačaka Statuta AP Vojvodine i da je to "u najmanju ruku trebalo da bude razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da Pajtić podnese ostavku".

Ona je dodala da niko u toj stranci nije imao iluziju da će do ostavke i doći jer, kako je rekla, "Pajtićevu vladu nikada, od samog nastajanja nije pokretala ni pravna ni moralna legitimacija". "Ta nelegitimnost vlasti padom Statuta zahteva da se u Vojvodini što pre raspišu izbori i to je jedini način da se razreši ovo nelegitimno stanje", rekla je Ivić, dodajući da to raspisivanje izbora nije samo zbog nelegitimnosti Statuta već i zbog "političke pijace i trgovine mandatima" i zbog "strahovitog siromašenja naroda".

Na tim izborima, po rečima Rašković Ivić, "neće se ništa promeniti ako narod Pajtića zameni Vučićem ili nekim njegovim predstavnikom", a Patrotski blok će na tim izborima imati priliku da pokaže da ljudi u Srbiji imaju za koga da glasaju i za koga da se opredele.

Predsednica DSS je takođe na tribini, organizovanoj povodom 96. godišnjice velike Narodne skupštine u Novom Sadu na kojoj nje 25. novembra 1918. godine doneta odluka o prisajedinjenju Srema, Bačke, Banata i Baranje Kraljevini Srbiji, istakla da je Patrotski blok sastavljen od DSS-a, Pokreta "Dveri" i intelektualaca treća politička snaga u Srbiji i treća opcija koja se pored SNS-a i DS-a nudi biračima.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

DSS: Hrvatska nema pravo da Srbiji drži lekcije

Izvor: Blic, 24.Nov.2014, 17:16

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocenila je danas kao licemernu izjavu predsednika Hrvatske Ive Josipovića da "duh Šešelja treba vratiti u bocu" i ocenila da Srbija mora da brani svoje državljane...- Hrvatska koja nije u bocu vratila sve duhove ustaštva, koja slavi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.