Pajtić: Vučić je imao dva cilja, a oba su propala

Izvor: Blic, 01.Maj.2016, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Vučić je imao dva cilja, a oba su propala

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić ocenio je da su vanredni parlamentarni izbori pokazali da je potrebno naći nove načine bore protiv aktuelne vlasti.

"Potrebno je na neki drugačiji način artikulisati delovanje onih zdravih političkih demokratskih snaga u ovom društvu. Birači žele neku vrstu ukrupnjavanja na političkoj sceni Srbije", kazao je Pajtić.

On je rekao da je DS osvojila više >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glasova i da je dobila procentualno veću podršku na izborima 24. aprila i da zbog toga ima još veću obavezu da štiti demokratiju i slobodu u ovom društvu.

"Cilj režima Aleksandra Vučića bio je da uništi DS i da poveća svoj uticaj. Oba cilja su mu propala. DS danas ima više i glasova i procentualno veću podršku - ona nije jako veća, ali je viša nego na prošlim izborima. Vučić je izgubio 27 poslanika, izgubio je apsolutnu većinu, zavisi od svakog koalicionog partnera. DS je previše snažna organizacija, previše važna, tako da nas je podržao veliki broj gradjana koji su izrazito važni predstavnici raznih struktura u društvu", rekao je Pajtić.

Upitan o saradnji sa ostalim opozicionim strankama, Pajtić je kazao da će u Skupštini Srbije sarađivati sa svima iz opozicije, osim sa Srpskom radikalnom strankom (SRS).

"Moramo sarađivati po fundamentalnim pitanjima - sprečavanju vladavine jednog čoveka, pitanje podele vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, borba za bolji standard građana. Smanjivanje penzija je bilo protivustavno, moramo da se borimo za svakog građanina i moramo da sarađujemo u toj borbi", kazao je Pajtić.

On je SRS okarakterisao kao neku vrstu partnera SNS-a sa kojima je "u dosluhu", što se, kako je rekao vidi prema "njihovoj borbi i zalaganju da neke opozicione stranke ne pređu cenzus".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.