Obradović: Izbori referendum, EU i NATO ili Rusija

Izvor: B92, 17.Apr.2016, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Izbori referendum, EU i NATO ili Rusija

Čačak -- Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je u Čačku na završnoj predizbornoj konvenciji tog pokreta da su izbori 24. aprila u Srbiji veliki referendum.

On je dodao da građani biraju između politike Srpske napredne stranke (SNS), Socijalistilke partije Srbije ( SPS) i Dmeokratske stranke (DS) sa jedne strane, koji su za ulazak u Evopsku uniju (EU) po svaku cenu, za NATO, MMF, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Briselski sporazum, podršku starnim firmama i nastavak politike Mlađana Dinkića.

S druge strane je, rekao je on, koalicija Dveri i Demokratske stranke Srbije ( DSS) koju je nazvao patriotskom. Ona je protiv ulaska Srbije u NATO i u EU, zalaže se za stratešku saradnju s Rusijom i očuvanje Kosova u sastavu Srbije, za podršku poljoprovredi i za borbu protiv smanjenja broja sanovnika Srbije.

Obradović je ukazao da u Srbiji nema političkih emisija, nema tlevizijskih debata, nema sučeljevanja vasti i opozicije.

"Predstavnici vlasti, naročito SNS, beže od svakog razgvora sa opozicijom i TV duela, jer nemaju program, jer nemaju šta da kažu, jer je Aleksandar Vučić jedino što imaju. Sve liste SNS u svim gradovim i opštinama Srbije se zovu Aleksandar Vučić. To je besmisao do kojeg smo došli, da bi Vučič po svojoj auto-projekciji trebalo da bude i gradonačelnik svih gradova i predsednik i opština u Srbiji", rekao je Obradović.

On je dodao da je slično u Čačku gde je ocenio da je takođe referendumska atmosfera o tome da li će Čačak nastaviti putem kojim ga već dve decenije vodi Nova Srbija (NS), ili će dati šansu novoj generaciji mladih, stručnih i sposobnih ljudi.

"Glas u Čačku za SPS i SNS je bačen glas koji će završiti tako što će Ivica Dačić i Aleksandar Vučić pozvati svoje pione u Čačku i reći im da je Čačak Ilićev i da on treba da bude gradonačelnik jer im se smučio u Vladi i hoće da ga oteraju iz Beograda", rekao je Obradović i pozvao Ilića na TV-duel u nedelju u 21 sat na lokalnoj TV Galaskija 32, u terminu koji je predviđen za predstavljanje Dveri.

Na predizbornoj tribini Dveri u Domu kulture u Čačku govorili su i kandidati s liste Dveri za poslanike Aleksandar Tansković, Miladin Ševarlić, Ivan Dojčinović, predstavnica Ravnogorskog pokreta Katarina Bogićević, predsednik Samostalnog sindikata Telekoma Bratislav Lazić i članovi Politilkog saveta Dveri Vladimir Dimitrijević i Milo Lompar.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.