Nikolić: RIK-u omogućiti da radi po zakonu i nezavisno

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Maj.2016, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: RIK-u omogućiti da radi po zakonu i nezavisno

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je da se RIK-u omogući da radi po zakonu i nezavisno, a medije pozvao da odustanu od učestvovanja u kampanji protiv pobednika iznora.

"Tražim da se RIK-u omogući da radi po zakonu i nezavisno. Nadležne institicije treba da reaguju i omoguće fer i demokratske izbore. Medije pozivam da odustanu od učestvovanja u kampanji protiv pobednika na izborima, a mislim da je to nedopustivo za Javni servis Srbije, koji prednjači >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u tome", rekao je Nikolić Tanjugu, odgovarajući na pitanje kako kao predsednik Srbije vidi političku situaciju posle izbora i priske na RIK.

"Ne učestvujem u izborima i ni na koji način ne učestvujem u njima, ali iznosim svoje mišljenje, prozvan bez ikakvog razloga, ali svoj stav nikada nisam krio", rekao je Nikolić.

On je naglasio da je izuzetan izborni rezultat Srpske napredne stranke potvrda napornog i istrajnog rada zarad dobrobiti Srbije i njenih građana.

"Iako vlada sprovodi veoma teške reforme i kompleksne mere kako bi se stabilizovale finansije, građani su joj ponovo dali snažan mandat da nastavi reformski kurs i prepoznali su odgovornost, odlučnost i beskompromisnu posvećenost boljoj budućnosti Srbije", istakao je Nikolić.

"Država ne odustaje od evropskog puta, ali ne po cenu raskida odnosa sa Rusijom ili priznavanja nezavisnosti takozvane države Kosovo. Da se sa Prištinom razgovara, ali ne po cenu ustupaka Albancima na štetu Srba. Znaju da Kosovo nije postalo član Unesko i Srbi nisu proglašeni genocidnim narodom u SB UN. Znaju da je Srbija postala poštovan i uvažen partner u regionu i svetu", rekao je Nikolić.

On je naveo da građani cene činjenicu da investitori sve više dolaze u Srbiju i da se otvaraju nova radna mesta.

"Da je ekonomija nakon decenija pljačke i destrukcije krenula uzlaznom putanjom. Da se u Srbiji radi i gradi. Da niko ne obećava kule i gradove, vec obećava težak rad", rekao je Nikolić.

"Naravno da postoje oni kojima ne odgovara uspešna Srbija. Oni traže Srbiju samo za sebe, kao tuđe ispostave pokusavaju da spreče dalji napredak države. Protivpravnim pritiskom na RIK pokušavaju da promene izbornu volju građana. Svako ko gubi ima pravo da se ljuti, međutim, pojedine stranke su svoje pravo, pretvorile u pravno nasilje", ocenio je Nikolić.

"Državni organi u članicama EU, kojoj težimo i koja je potvrdila da su izbori protekli u fer i demokratskoj atmosferi, svakako bi preduzeli mere da se spreči haranga protiv stranke koja je pobedila na izborima", naveo je predsednik Srbije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.