Ne dozvoliti da Vlah vlada Srebrenicom

Izvor: Mondo, 25.Maj.2016, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne dozvoliti da Vlah vlada Srebrenicom"

Vođa Islamske verske zajednice u BiH Husein Kavazović pozvao je Bošnjake da glasaju na izborima i da ne dopuste da “Vlah vlada u Srebrenici”.

Foto: screenshot/YouTube Kavazović

Kavazović je to izjavio na na nedavno održanom skupu u Švajcarskoj govoreći o narednim lokalnim izborima u BiH.

"Svako ko može dati svoj glas, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svako ko se može registrovati, svako ko mžze dozvoliti da 'Vlah' ne vlada u Srebrenici. Nek mu je haram (nečisto) ako to ne učini... To je naše i to ne možemo ostaviti", rekao je Kavazović.

Kako navodi ta televizija, u drugom govoru, takođe u Švajcarskoj, objašnjavajuci vernicima kako da se odnose prema predstojecim lokalnim izborima Kavazović je rekao da postoje dva načina.

"Ili da se krvlju zalivamo ili svake četiri godine da idemo na izbore i da potvrdimo svoj suverenitet. Birajte Bošnjaci da li da svakih 20-30 godina krv lijemo ili da izađemo na izbore. Naša kuća je naša obaveza, a sačuvati Srebrenicu, pogotovo. Valja se protiv njih i mezarovima (grobljima) braniti. Ostanite budni za svoju domovinu", kazao je Kavazović.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.