NEMAČKA MARIN LE PEN: Izbeglice treba poslati na ostrva van Evrope

Izvor: Telegraf.rs, 14.Avg.2016, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMAČKA MARIN LE PEN: Izbeglice treba poslati na ostrva van Evrope

Čelnica ultradesničarske Alternative za Nemačku (AfD) rekla je da bi Berlin trebalo da tražioce azila i ilegalne migrante pošalje na ostrva van Evrope, a kancelariju za izbeglice da pretvori u emigracijsku kancelariju.

S prošlogodišnjim prilivom više od milion migranata porasla je podrška AfD-u i očekuje se da će ta stranka imati značajan uspeh na izborima sledećeg meseca.

Stranačka čelnica Frauke Petri predlog je iznela u intervjuu za list Bild objavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u subotu.

- Ilegalni migranti i tražioci azila čije su molbe odbijene trebalo bi da budu smešteni na dva ostrva izvan Evrope pod zaštitom UN-a - rekla je Petri ne kazavši na koja ostrva misli.

Foto: Tanjug / AP

U nemačkim medijima njene primedbe su se protumačile kao poređenje sa Naurom i Manusom, dva tihookeanska ostrva gde Australija u logorima drži tražioce azila koje je presretala dok su čamcima pokušavali da dođu do njenih obala.

- Predlažem transformaciju Savezne kancelarije za migraciju i izbeglice u kancelariju za emigraciju, koji će osigurati da svi ilegalni migranti napuste ovu zemlju što pre - dodala je Petri.

Poznata po žestokim govorima na skupovima Afd-a Petri je ranije ove godine izazvala pometnju kad je tražila da nemačka policija sme da upotrebljava vatreno oružje protiv ilegalnih imigranata.

Većina migranata koji su u Nemačku stigli prošle godine su izbeglice koje su pobegle od rata i progona iz Sirije, Avganistana i Iraka.

(Telegraf.rs / Hina)


Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.