NA PRAGU PARLAMENTARNIH IZBORA NA KOSOVU

Izvor: SandzakInfo.net, 13.Apr.2014, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA PRAGU PARLAMENTARNIH IZBORA NA KOSOVU

Sahit KANDIĆ, politički analitičar: Prva bitna stvar koja mijenja raniju početnu poziciju je to da su upravo završeni lokalni izbori proizveli još jedan moćan politički subjekat a to je Centar demokratske Unije, tako da uz Koaliciju Vakat i NBS imamo još jednog ozbiljnog favorita za parlament Kosova a koji drastično mijenja dosadašnji relativno ustaljen politički tok. Drugi bitan element je to da za manjine po Ustavu Republike Kosova nastupa “era” garantiranih a ne kao do sada rezerviranih zastupničkih mjesta u parlamentu Kosova, gdje bošnjačkoj zajednici pripadaju tri sjedišta za koja se politički subjekti bore, obzirom da za više nema glasačkog potencijala. Model rezerviranih mjesta je favorizirajući jer su ta mjesta “poklanjena” trima najjačim subjektima, a ako neki od subjekata osvoji i dovoljnim brojem glasova onda i to dobije kao dodatno mjesto.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SandzakInfo.net...






Povezane vesti

NA PRAGU PARLAMENTARNIH IZBORA NA KOSOVU

Izvor: SandzakInfo.net, 13.Apr.2014

Sahit KANDIĆ, politički analitičar: Prva bitna stvar koja mijenja raniju početnu poziciju je to da su upravo završeni lokalni izbori proizveli još jedan moćan politički subjekat a to je Centar demokratske Unije, tako da uz Koaliciju Vakat i NBS imamo još jednog ozbiljnog favorita za parlament...

Nastavak na SandzakInfo.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakInfo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakInfo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.