Mur: Klovn Tramp – sledeći predsednik Amerike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mur: "Klovn" Tramp – sledeći predsednik Amerike

Poznati američki režiser Majkl Mur smatra da je milijarder Donald Tramp "neobrazovani i opasni klovn" ali da će pobediti na izborima za predsednika SAD.

On kaže da bi veoma voleo da njegova predviđanja nisu tačna, ali upozorava one koji su "čas zgroženi Trampovim ispadima a čas im se smeju" da prestanu da se samoobmanjuju i suoče se sa istinom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Ovaj žalosni neobrazovani i opasni part-tajm klovn, koji je uz to sociopata puno radno vreme biće naš sledeći predsednik," napisao je režiser koji se proslavio filmovima u kojima kritikuje američku vladu i moćne kompanije.

U tekstu objavljenom na svom internet sajtu, Mur navodi pet razloga zbog kojih će Tramp pobediti.

Kao prvo, on će se, predviđa Mur , fokusirati na "matematiku srednjeg zapada" odnosno tradicionalno demokratske, radničke države Mičegen, Ohajo, Pensilvaniju i Viskonsin.

Podrška (Hilari) Klintonove Severnoameričkom sporazumu o slobodnoj trgovini) i Sporazumu o transpacifičkom partnerstvu je uništila industrijske države američkog srednjeg zapada odnosno njihovu radničku klasu i Tramp će to da iskoristi, kaže Mur.

Trampova izjava ispred Fordove fabrike motora tokom preliminarnih izbora da će ukoliko Ford zaista zatvori fabriku i preseli je u Meksiko, uvesti porez od 35 odsto na kola proizvedena u Meksiku, bila je "slatka muzika za radničku klasu Mičigena", navodi Mur i podseća da je američki milijarder uz to obećao i da će naterati Epl da prestane da proizvodi ajfon u Kini već da ih pravi u Americi, što mu je pomoglo da odnese pobedu koja bi inače pripala guverneru Džonu Kasiću.

"Od Grin beja do Pitsburga, ovo je kao srednja Engleska, osiromašena, potištena, koja se bori za život, ostatak onoga što smo zvali srednjom klasom. Ono što se u Velikoj Britaniji dogodilo sa Bregzitom dogodiće se i ovde," smatra američki režiser.

Drugi razlog je što je Tramp poslednje uporište "ljutog belog muškarca" čija se dominacija posle 240 godina bliži kraju i koji se sada pita zar žena treba da pobedi na izborima i kako je to smelo da se dogodi, piše Mur.

Treći razlog je sama Klintonova, navodi reditelj.

"Naš najveći problem nije Tramp nego Hilari. Ona je veoma nepopularna - gotovo 70 odsto svih birača misli da ne jepouzdana i nepoštena. Ona predstavlja stari način bavljenja politikom - nekoga ko ne veruje ni u šta, samo u ono što joj može pomoći da bude izabrana. Zato se jednog trenutka bori protiv gej brakova, a sledećeg ih podržva".

Nijedan birač Demokratske stranke ili nezavisni birač se neće 8. novembra probuditi sa istim entuzijazmom da izađe na izbore kao kada je trebalo glasati za Baraka Obamu ili Bernija Sandersa na preliminarnim izborima, a pošto će se izbori svesti na to ko privuče više ljudi na birališta, Tramp je sada u zavidnoj poziciji, dodaje Mur.

Četvrti razlog po njemu je i to što mnoge razočarane demokrate koje su bile za Sandersa neće uložiti energiju da privuku druge birače da glasaju za Klintonovu, čak i ako to sami budu učinili.

Kao peto, ne treba potceniti ni efekat onih koji se osećaju kao "prikriveni anarhisti" ukazuje on.

"Mnogi će glasati za Trampa ne zato što se slažu sa njim, ili im se dopadaju njegove predrasude i ego, već zato što su besni na urušeni politički sistem i žele da protresu stvari", zaključuje Mur.

On obećava da će u sledećem tekstu izneti koja je Trampova "Ahilova peta" i kako on može biti pobeđen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.