Lokalni izbori: Malo Nišlija na biralištima

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Apr.2016, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalni izbori: Malo Nišlija na biralištima

U Nišu se danas ponavljaju izbori za gradski parlament na 20 od ukupno 174 biračka mesta.

Po podacima Gradske izborne komisije u Nišu je do 10 časova na 20 birališta na kojima se ponavljaju lokalni izbori, glasalo 4,34 odsto upisanih birača.

Na izborima koji su održani 24. aprila procenat birača koji su glasali do 10 časova, iznosio je 8,07 odsto.

Predsednica Gradske izborne komisije Jelena Žari Kovačević izjavila je za Betu da komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << do sada nije dobila ni jedan prigovor na regularnost i tok izbora.

Na 20 biračkih mesta na kojima se ponavljaju izbori za gradski parlament, upisano  je 25.858 građana.

U Nišu pravo glasa ima 205.346 osoba, a ukupan broj biračkih mesta je 174.

Nišlije će na birališta ponovo 4. maja jer se odlukom Republičke izborne komisije izbori za republički parlament ponavljaju i na pet biračkih mesta u tom gradu.

U toku ponovljeno glasanje na biračkom mestu u Žiči

Na biračkom mestu u Žiči, danas se ponavlja glasanje na lokalnim izborima zbog prihvaćenih žalbi na prvo glasanje 24. aprila.

Od 1.331 birača upisanog u birački spisak, do 10,00 sati je došlo šest procenata, izjavio je za Betu predsednik Gradske izborne komisije u Kraljevu Ivan Petrović.

"Na biračkom mestu boj 92, u Žiči koje ima 1.331 glasača, danas se ponavljaju izbori zbog prekršenog izbornog procesa kada je u glasačku kutiju ubačen listić osobe koja nije bila upisana u birački spisak i nije imala biračko pravo na tom mestu", rekao je Petrović.

On je dodao da je biračko mesto u Žiči otvoreno na vreme, kao i da će prvi rezultat biti poznat večeras posle 21.00.

Po rezultatima Gradske izborne komisije sa 128 obrađenih biračkih mesta, od ukupno 129 koliko ih je u Kraljevu, Srpska napredna stranka osvojila 37,63 odsto glasova, koalicija SPS-JS 12,24 odsto, Pokret Dveri 6,58, Lokalni front 5,92, Udruženje građana Starosedioci 5,47 odsto i SRS 5,30 procenata.

Cenzus nisu prešli DS, Nova Srbija, DSS, Pokret Složno za Kraljevo, Pokret Dosta je bilo, SDS, Levica Srbije i udruženje građana Nijedan od ponuđenih odgovora.

Na lokalnim izborima u Kraljevu glasalo je 56,22 odsto birača od ukupno 102.950 građana upisanih u birački spisak za lokalne izbore.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slaba izlaznost u Nišu, demokrate prešle cenzus u Žiči

Izvor: N1 televizija, 30.Apr.2016

U Nišu su danas ponovljeni izbori za gradski parlament na 20 od ukupno 174 biračka mesta. Glasanje je ponovljeno i na četiri biračka mesta u Kragujevcu...Na ponovljenim izborima za odbornike Skupštine grada na 20 biračkih mesta u Nišu do 18 časova glasalo je nešto iznad 20  odsto upisanih birača...Na...

Nastavak na N1 televizija...

SRBIJA DANAS PONOVO BIRA: Glasa se u Nišu, Kragujevcu i Žiči

Izvor: Kurir, 30.Apr.2016

..."Nije bilo kašnjenja, niti smo do sada dobili bilo kakvu prijavu o neregularnosti", izjavila je za Betu predsednica Gradske izborne komisije Jelena Žarić Kovačević..RIK: Ponavljanje izbora na 15 birališta u sredu 4 maja..Izbori za odbornike Skupštine grada se ponavljaju zbog viška listića...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.