Ljajić nastavlja da rešeta, nema popusta ni za bivši klub! Posle pretnji u tunelu spasao Romu poraza od Viole (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2015, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić nastavlja da rešeta, nema popusta ni za bivši klub! Posle "pretnji" u tunelu spasao Romu poraza od Viole (VIDEO)

Fiorentina bila bolji rival, ali je Vučica uspela da se izvuče zahvaljujući sedmom prvenstvenom golu povremenog reprezentativca Srbije

To je Adem Ljajić kakvog je čekala Roma, na kojeg je upozoravao Rudia Garsija. Prošlog leta je bio na izlaznim vratima Rome, ali je izabrao da se dokaže Garsiji i izbori za mesto u timu. U potpunosti je u tome uspeo i ove sezone je jedan od najboljih igrača, a definitivno najbolji strelac Vučice. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sedmim prvenstvenim golom, povremeni reprezentativac Srbije je spasao Romu poraza na gostovanju svom bivšem klubu Fiorentini - 1:1!

Ljajić je tri i po godine proveo na stadionu Artemio Franki, ali večeras nije imao popusta za bivši klub. Ne samo da je postigao gol, već je bio najbolji i najopasniji igrač u timu Rome. Zaigrao je u špicu pošto se Garsija odlučio za tim bez klasičnog napadača i oslonio se na triling Ljajić - Toti - Iturbe.

Ljajić je uoči meča imao i toplu dobrodošlicu od strane bivih saigrača, a Peruanac Huan Vargas se našalio i trudio da "zapreti" Novopazarcu. "Pretnje" nisu pomogle...



Fiorentina je bolje počela meč, pretila golu De Sanktisa i posle dve solidne prilike zasluženo stigla do vođstva u 19. minutu. Zahvaljujući dvojici igrača kojima je ovo možda bila poslednja utakmica za Fiorentinu pošto se pominju kao moguće akvizicije nekih drugih klubova u aktuelnom prelaznom roku. Huan Kvadrado je šutiao sa nekih 20 metara, a Mario Gomez bio na pravom mestu taman da poturi nogu, promeni lopti smer i skrene je u mrežu.



I posle toga je Viola nastavila da napada, a Roma je zaigrala za nijansu konkretnije. Tomović i Fernandez su imali dobre pokušaju u redovima domaćeg tima, Ljajić je na drugoj strani pripremio sjajnu šansu Jangi Mbivi, ali je Tatarušanu panterskom reakcijom odbranio gol Viole posle udarca Francuza. Dodatni problem za gostujućeg trenera Garsiju je predstavljala povreda kolena Kevina Strotmana zbog koje je Holanđanin morao u 36. minutu da ustupi mesto Pjaniću. Povreda nije izgledala toliko ozbiljno, ali je Strotman morao van terena iz predostrožnosti s obzirom da se tek nedavno vratio na teren posle višmesečne pauze zbog pokidanih ligamenata.

Teko što je počelo drugo poluvreme, Ljajić je uspeo da poravna rezultat. Posle dobre akcije Iturbea, Ljajić se dobro snašao i pogodio nebranjeni deo mreže.



Samo dva minuta kasnije, Ljajić je bio u ulozi asistenta, ali je Najngolan bio neprecizan. Potom je strašnim udarcem zapretio Toti, ali je Tatarušanu pokazao da je više nego dobra zamena za Neta koji je „izdao“ klub. Bilo je to sve od Rome, jer je Fiorentina preuzela inicijativu u poslednjih pola sata, imala više od igre, ali odbrana Vučice je izdržala sve nalete.

Ipak, bod više znači Violi koja ostaje u trci za plasman u Evropu dok Roma polako gubi dah u poteri za Juventusom i sada ima ozbiljnih sedam bodova zaostatka u odnosu na Staru damu.

SERIJA A - 20. KOLO

Subota:

Kaljari - Sasuolo 2:1 (1:0)

/Rosetini 20, Čop 79 - Rosetini 76ag/

Lacio – Milan 3:1 (0:1)

/Parolo 47, 81, Klose 51 – Menez 4/

Nedelja:

Verona - Atalanta 1:0 (0:0)

/Saviola 53/

Parma - Ćezena 1:2 (0:1)

/Kašone 76 - Pulceti 21, Rodrigez 89/

Juventus - Kjevo 2:0 (0:0)

/Pogba 60, Lihtštajner 73/

Sampdorija - Palermo 1:1 (1:0)

/Eder 6, Vaskez 49/

Inter - Torino 0:1 (0:0)

/Moreti 90+4/

Fjorentina - Roma 1:1 (1:0)

/Gomez 20 - Ljajić 49/

Ponedeljak:

19.00: Empoli - Udineze

21.00: Napoli - Đenova

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.