Kurc građanima BiH: Glasajte, ne dižite ruke od politike

Izvor: Press, 19.Sep.2014, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc građanima BiH: Glasajte, ne dižite ruke od politike

Učestvujte u izborima, informišite se o stavovima koje političari zastupaju, pogledajte predstavljaju li oni interese stanovništva BiH, izađite i glasajte u skladu sa svojim spoznajama i držite političare odgovornim za urađeno nakon izbora", poruka je šefa austrijske diplomatije.

Kurc naglašava da će izborni proces pratiti domaći i međunarodni posmatrači, uključujući i one koji će doći u ime OEBS-a.
 

 
Nada se i očekuje da će izbori >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u BiH biti "slobodni i pošteni" i za "Dnevni avaz" podseća da postoji jako opredeljenje međunarodne zajednice koje se već manifestovalo i tokom konferencija o Zapadnom Balkanu, 28. avgusta u Berlinu.

"Nakon neuspeha da se nađe političko rešenje za sprovođenje presude Evropskog suda "Sejdić i Finci", kao i protesta u februaru, fokus se, očito, pomerio prema ekonomskim problemima. Plan za rast, razvoj i posao rezultat je tog pomeranja interesa. Stoga snažno ohrabrujem političke lidere u BiH da ubrzano sprovedu ove velike socioekonomske reforme", kaže Kurc.

Austrijski zvaničnik podvlači da je međunarodna zajednica spremna da pomogne, ali upozorava da najveći deo posla mora da se uradi u samoj BiH i da moraju da ga urade lokalne vlasti.

Austrija, navodi Fena, počinje da igra sve važniju ulogu u Bosni i Hercegovini i ne samo da je ta država dugi niz godina vodeći investitor, nego će 2015. biti domaćin i novog sastanka lidera zapadnobalkanskih država.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.