Jutarnji list: Karamarko preti Petrovu novim izborima

Izvor: B92, 27.Maj.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jutarnji list: Karamarko preti Petrovu novim izborima

Zagreb -- Hrvatski mediji spekulišu da je lider HDZ Tomislav Karamarko zapretio šefu Mosta Boži Petrovu novim izborima ukoliko bude razrešen funkcije vicepremijera.

Telefonska sednica Vlade Hrvatske na kojoj treba da se raspravlja o poverenju Karamarku je trebalo da bude održana u 10.00, ali je odložena za 14 sati.

U međuvremenu Petrov je za Jutarnji list potvrdio da će zastupnici Mosta u Saboru glasati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za opoziv Karamarka. Petrov, međutim, kaže da ne misli da će se sve poboljšati u vlasti sa odlaskom Karamarka.

On ne veruje ni u prekomponovanje vladajuće većine, a na pitanje da li je moguća saradnja sa SDP-om Zorana Milanovića, kratko odgovara:"Teško".

Na konstataciju da u slučaju novih izbora Most sigurn ne bi osvojio 76 mandata, Petrov kaže da ne bi voleo a se zbog stabilnosti države dogode novi izbori i, ako bi Most bio faktor odlučivanja o vladajućoj većini, to bi isključivo zavisilo od ispregovaranog programa.

S druge strane, Jutarnji kaže da je Karamarko siguran da Most sigurno neće biti jedinstven u Saboru u izglasavanju nepoverena, te da će, ako budu glasali protiv njega , biti novih izbora.

Na sastanku ministara Mosta, 15 saborskih zastupnika i Nacionalnog veća, koji je održan u ponedeljak po podne u sedištu stranke u Zagrebu, Petrov je saopštio da će tražiti da Karamarko podnese ostavku.

Jutarnji prenosi da nije bilo rasprava i da se nakon toga Petrov našao sa Tomislavom Karamarkom.

Petrov je od Karamarka tražio da sam odstupi, a kako je istakao, ako se to ne dogodi u roku od 48 sati, Most će glasati za njegov opoziv.

Karamarko je, tvrde u Mostu, bio iznenađen. Navodno je rekao Petrovu da ne može da bude siguran da će svi njegovi ministri prihvatiti tu odluku.

"Tvoji ministri sigurno neće hteti da napuste svoje fotelje, jer ako glasate protiv mene, idemo na izbore. Most sigurno neće biti jedinstven", navodno je pretio Karamarko, piše Jutarnji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Karamarko preti Petrovu novim izborima

Izvor: OkRadio.rs, 27.Maj.2016

Hrvatski mediji spekulišu da je lider HDZ Tomislav Karamarko zapretio šefu Mosta Boži Petrovu novim izborima ukoliko bude razrešen funkcije vicepremijera. Telefonska sednica Vlade Hrvatske na kojoj treba da se raspravlja o poverenju Karamarku je trebalo da bude održana u 10.00, ali je odložena...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.