Jerkov: DS očekuje promenu Vlade

Izvor: RTS, 09.Okt.2015, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: DS očekuje promenu Vlade

Portparolka DS Aleksandra Jerkov smatra da će vanredni parlamentarni izbori da promene Vladu Srbije i one koji je vode, a ta stranka spremna je na saradnju sa svima koji mogu da se obavežu da posle izbora neće ući u koaliciju sa SNS.
Aleksandra Jerkov je rekla da "ono što Vlada Srbije radi nije ni u kakvoj vezi sa onim što je obećavala da će raditi u predizbornoj kampanji", prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjug.

Podsetivši na obećanje da neće biti smanjene plate i penzije, da struja neće poskupeti, te da neće biti zapošljavanja u javnom sektoru, a tako je sada 9.000 novih radnika, Jerkov je izjavila da DS od izbora očekuje promenu Vlade Srbije i "odlazak nesposobne SNS sa vlasti".
Kada je reč o eventualnoj predizbornoj koaliciji, odnosno koaliciji i saradnji posle izbora, Jerkov je u izjavi Tanjgu rekla da je DS spremna na saradnju sa svim strankama koje mogu da se obavežu da posle izbora neće ući u koaliciju sa SNS.
"Da mi doprinosimo glasovima nekome ko smatra da Vučić baš i nije toliko loš, ali mu treba malo pomoći, nemamo nikakvu nameru. Nismo razgovarali o formalnim koalicijama, ali zna se da ne možemo da sarađujemo ni sa SNS i SRS, uostalom o tome postoji i odluka Glavnog odbora. A za saradnjiu sa drugima koji neće sutra otići Aleksandru Vučiću smo raspoloženi", rekla je Jerkov.
Ističe i da su jasni razlozi zbog kojih opozicija traži izbore - jer smatra da vlada loše radi, ali je upitala koji je interes SNS da se izbori održe.
"Mnogo je važnije pitanje zašto te izbore želi SNS, jer i za prethodne izbore 2014. nismo čuli nijedan razlog zašto su raspisani. Govorilo se o nekakvim kočničarima reformi, koji nikada nisu imenovani, a posle izbora je SNS napravila vlast sa istim partnerima s kojima je i činila vlast pre izbora. Prošli izbori su raspisani da bi Vučić bio premijer i da bi SNS imala više vlasti. Nadam se da to SNS ne smatra da je validan razlog i ovog puta", rekla je Jerkov.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.