Izvor: Danas, 01.Okt.2014, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izborna trka u NDS: Boris Tadić zove demokrate za glasaju za njega

Beograd - Nova demokratska stranka Borisa Tadića poziva članove DS da glasaju na njihovim stranačkim izborima, na kojima će Tadić, po svemu sudeći, biti izabran za predsednika te partije, saznaje Danas.

Prema našim saznanjima, ovih dana članovi NDS razgovaraju s demokratama, ili šalju sms poruke, i pozivaju ih da kao prijatelji stranke da glasaju na izborima koji će biti održani u subotu 4. oktobra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << a na kojima NDS bira predsednika i delegate za izbornu skupštinu. To je svojevrsni paradoks jer je NDS nastala izlaskom Tadića i brojnih visokih funkcionera iz DS, što je bio jedan od najvećih udara za demokrate, isključujući ubistvo njihovog predsednika i tada premijera Srbije Zorana Đinđića. U DS, kako saznajemo, očekuju da se njihovi članovi neće odazvati ovim pozivima.

Kako saznajemo, na listiću za glasanje će se naći i referendumsko pitanje koje glasi: da li ste za promenu imena stranke u Socijaldemokratsku stranku.

Naši izvori kažu da je NDS širom Srbije i u Beogradu, osim demokratama otvorio vrata za stranačko glasanje i svim drugim ljudima, koji su simpatizeri stranke i podržavaju njen rad, a uslov je da se deklarišu da su prijatelj stranke. Kako nam je objašnjeno, to je jedan od načina za identifikaciju simpatizera odnosno privlačenje ljudi da glasu na NDS na budućim izborima. NDS će u subotu organizovati izbore na kojima će izabrati svog predsednika, ali i delegate koji će činiti izbornu skupštinu stranke. Kako saznajemo, za sada, a verovatno će tako i ostati, Boris Tadić je jedini kandidat za tu funkciju. Nakon izbora 4. oktobra, NDS će 26. oktobra imati izbornu skupštinu na kojoj će delegati izabrati šest potpredsednika i ostale stranačke organe.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.