Izbori u Kaliforniji presudni za Klintonovu i Sandersa

Izvor: N1 televizija, 29.Maj.2016, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Kaliforniji presudni za Klintonovu i Sandersa

Najnovija istraživanja pred izbore za predsedničkog kandidata Demokratske stranke u Kaliforniji koji će biti održani 7. juna pokazuju da će se voditi tesna borba između Hilari Klinton i Bernija Sandersa, dok Donald Tramp kaska za oba demokratska kandidata u istraživanjima za predsedničke izbore.

Institut za javnu politiku Kalifornije je objavio rezultate istraživanja koji pokazuju da je Klintonova svega 2 % ispred Sandersa sa prednošću od 46 % naspram 44 % koje ima guverner >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Vermonta, uz mogućnost statističke greške.

Klintonova uživa podršku registrovanih demokratskih birača kao i starije populacije, dok Sanders ima prednost kod nezavisnih i mladih glasača.

Sa manje od 100 delegata koliko joj je potrebno da osvoji nominaciju demokrata za kandidaturu za predsednicu SAD, Klintonova se nada da će taj broj osvojiti u Kaliforniji kako bi potpuno mogla da se posveti kampanji za predsedničke izbore i borbu sa Donaldom Trampom.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.