Izbori u Grčkoj: Siriza u vođstvu od šest odsto

Izvor: Blic, 25.Jan.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Grčkoj: Siriza u vođstvu od šest odsto

Grčka levičarska partija Siriza osvojila je oko 35,5 odsto glasova i vodi u odnosu na Novu demokratiju za šest odsto na današnjim prevremenim parlamentarnim izborima, rezultati su anketa na biralištima koje je pribavila agencija RIA "Novosti".

Siriza je osvojila od 33,5 do 35,3 odsto glasova, a Nova demokratija, desnog centra pod vođstvom premijera Antonisa Samarasa, ima od 25,5 do 27,6 odsto.

Za njima sledi desničarska partija Zlatna zora sa 6,4 odsto osvojenih glasova.

Prema preliminarnim podacima, ukupno sedam stranaka prešlo je prag od tri odsto neophodnih za ulazak u parlament.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Grčka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbori u Grčkoj: Velika prednost Sirize

Izvor: Blic, 25.Jan.2015

Sudeći prema rezultatima ankete sprovedene po izlasku gradjana s birališta u Grčkoj, levičarska partija Siriza verovatno je pobednik današnjih parlamentarnih izbora, pošto vodi s 12 odsto glasova više u odnosu na drugoplasiranu stranku...Slavlje pristalica Sirize..Siriza je, prema anketi, osvojila...

Nastavak na Blic...

Velika prednost Sirize

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jan.2015

ATINA - Grčka ljevičarska partija Siriza na putu je da pobijedi na današnjim prijevremenim parlamentarnim izborima, uz veliku prednost u odnosu na konzervativce premijera Antonisa Samarasa, rezultati su anketa na biralištima...Siriza je osvojila od 35,5 do 39,5 odsto glasova, a Nova demokratija Antonisa...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.