Izbori u Estoniji: Vodi reformistička stranka

Izvor: Blic, 01.Mar.2015, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u Estoniji: Vodi reformistička stranka

Estonska reformistička stranka, na čelu sa aktuelnim premijerom Tavijem Roivasom, prema rezultatima glasanja putem interneta, vodi na danas održanim parlamentarnim izborima.

Centralnodesničarska formacija osvojila je 37,5 odsto glasova, što je devet odsto više nego tokom izbora 2011. godine.

Partija centra, glavna opoziciona stranka koja se zalaže za bliže odnose sa Moskvom i čiji simpatizeri manje koriste internet, osvojila je 7,7 odsto, dok je pre četiri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobila 23,3 odsto glasova.

Ankete pokazuju da će Reformistička stranka osvojiti 26 odsto glasova, a slede opoziciona proruska Centristička partija sa 22 odsto i Socijaldemokrate sa 19 odsto.

Analitičari smatraju da je malo verovatno da bi Partija centra mogla da dođe na vlast zbog nedostatka koalicionih partnera, tako da bi 35-godišnji Roivas, najmlađi evropski premijer, mogao ponovo da formira koaliciju.

U Estoniji, članici evrozone sa 1,3 miliona stanovnika, četvrtinu čine etnički Rusi.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.