Inicijativa: Građani moraju znati šta se dešava s njihovim glasovima

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Apr.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa: Građani moraju znati šta se dešava s njihovim glasovima

Inicijativa mladih za ljudska prava saopštila je danas da građani moraju da znaju šta se dešava s njihovim glasovima.

Kako se navodi u saopštenju, institucije imaju obavezu da uvere sve građane i građanke koji su glasali u nedelju, 24. aprila, da su njihovi glasovi uračunati izbornim listama koje su birali.

"Primećujemo da su nadležne institucije, a pre svega Republička izborna komisija, od izbornog dana stavljene u funkciju političkih partija, a ne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << građana koje predstavljaju i čija su prava dužni da štite", navodi se saopštenju.

Inicijativa smatra da bi, ako bi se dokazale tvrdnje opozicionih stranaka da je prekrojena volja birača, to bio "fatalni udarac slabašnoj demokratiji u Srbiji".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Inicijativa mladih za ljudska prava: Građani moraju da znaju šta im se dešava sa glasovima

Izvor: Blic, 29.Apr.2016

Inicijativa mladih za ljudska prava saopštila je danas da građani moraju da znaju šta se dešava s njihovim glasovima...Kako se navodi u saopštenju, institucije imaju obavezu da uvere sve građane i građanke koji su glasali u nedelju, 24. aprila, da su njihovi glasovi uračunati izbornim listama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.