Ilija Jović (opet) na čelu Kikca

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilija Jović (opet) na čelu "Kikca"

Nedavno je u prostorijama KUD-a "Dobrosav Radovanović Kikac" u Bazelu, održana redovna izborna godišnja skupština ovog folklornog udruženja na kojoj je za predsednika izabran Ilija Jović, koji je ranijih godina vodio ovo društvo.

Novi predsednik Kikca: Ilija Jović

 

Prisutnim članovima (ukupno 32) obratio se bivši predsednik Aleksandar Paunović, i predložio dnevni red koji su članovi jednoglasno prihvatili. Izabrano je i radno telo Skupštine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a za predsednika je izabran Ilija Jović.

 

Banjaluka se "propušta

Paunović je rekao da je "Kikac" na švajcarskoj smotri srpskog folklora zauzeo četvrto mesto i time se kvalifikovao za ovogodišnju Evropsku smotru. Objasnio je da zbog opravdanog pomeranja održavanja ove priredbe u Banjaluci za oktobar, članovi "Kikca" ne mogu iz opravdanih razloga učestvovati na toj Smotri.

Bivši predsednik Aleksandar Paunović je u ime Upravnog odbora podneo izveštaj u kome je akcenat bio na humanitarnom radu, organizovanju slanja pomoći za Srbiju i Republiku Srpsku u vreme majskih poplava uz konstataciju da je prikupljena velika količina robe koja je poslata u otadžbinu.

- Postavljene su dve nove koreografije, Igre iz okoline Raške i Igre Katanka iz okoline Pirota, kupljena je nova nošnja za igre iz Raške, a organizovali smo i više priredbi - kazao je Paunović.

On je naglasio da se broj članova smanjio i da nova Uprava mora poraditi na okupljanju članstva, ojačati finansijsko stanje i aktivno uključiti roditelje dece u rad društva.

Violeta Lukić, sekretar, obavestila je članove Skupštine da trenutno društvo ima 68 aktivnih igrača, prvi ansambl 16, dečji 40 i veterani 12.

Blagajnik je rekao da društvo nije u minusu, ali da se mora raditi na poboljšanju finansijske situacije koja u budućem periodu mora biti mnogo bolja, te apelovao na sve članove koji nisu izmirili članarinu da to što pre učine.

Takođe je došlo do izmene statuta kada su u pitanju članarine, te je odlučeno da i članovi Uprave u buduće plaćaju članarinu (što do sada nije bio slučaj) i to 120 franaka godišnje.

Veteranima se povećava članarina na 30 franaka mesečno. Ubuduće jedan od roditelja čije dete nastupa u dečjem ansamblu plaćaće članarinu 120 franaka godišnje.

Paunović se zahvalio Radoici Kuzmanoviću na pomoći u radu društva.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.