IZBORI U VOJVODINI Prve procene kako bi mogao da izgleda pokrajinski parlament

Izvor: Blic, 25.Apr.2016, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBORI U VOJVODINI Prve procene kako bi mogao da izgleda pokrajinski parlament

Najnoviji rezultati na pokrajinskim izborima u Vojvodini na 40 odsto obrađenih glasačkih listića, na osnovu izvora iz izbornog štaba jedne velike parlamentarne stranke:

SNS 46,6

DS 7,1

SPS 8,6

SRS 7,1

Čanak 6,3

Savez vojvođanskih Mađara 5,1

Saša Radulović 4,5

Dveri-DSS 3,0

Tadić-Čeda 3,0

Prema ovim procenama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovako bi mogao da izgleda vojvođanski parlamet:

U Vojvodini je na današnje izbore, prema podacima Pokrajinske izborne komisije (PIK), izašlo 55,41 odsto upisanih birača.

Prema rečima članice PIK-a Jelene Zlojutro, najveća izlaznost je bila u Sremskom okrugu - 58,28 odsto, a najmanja u Severnobačkom okrugu, gde je na birališta izašlo 52,09 odsto gradjana.

"Kada je reč o opštinama, na teritoriji AP Vojvodine najveća izlaznost bila je u Opovu 76,84 odsto, a najmanja u Bačkoj Topoli 47,44 odsto", rekla je Zlojutro.

Ona je kazala da podaci nakon zatvaranja biračkih mesta pokazuju da je izlaznost u Vojvodini veća nego na prethodnim pokrajinskim izborima 2012. godine.

Kada je reč o preliminarnim rezultatima, u PIK-u kažu da ih najverovatnije neće imati i saopštavati pre jutarnjih sati.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.