Izvor: Blic, 06.Dec.2016, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBORI U GLOGOVCU Veselji: Shvatio sam poruku građana

Lider Demokratske partije Kosova i predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je saopštio da je "shvatio poruku građana Glogovca" izrečenu kroz pobedu kandidata DPK na nedeljnim izborima za predsdnika te opštine.

Veselji je na Fejsbuku čestitao građanima Glogovca zbog primernog odvijanja izbora, člime su "još jednom dokazali visoku demokratsku kulturu".

On je najavio da je pobeda na izborima u Glogovcu "osnova na kojoj će se izgraditi i platforma... u svim delovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Republike Kosovo", zasnovana na "potrebama, zahtevima i ciljevima" građana, napisao je Veselji.

Lider Incijative za Kosovo, Fatmir Ljimaj je danas na konferenciji za medije međutim izjavio da je njegova stranka stvarni pobednik izbora u Glogovcu i da su građani glasanjem dokazali da su za promene i u toj opštini i širom Kosova.

Po privremenim preliminarnim rezultatima izbora za predsednika opštine Glogovac, najviše glasova je dobio kandidat DPK Ramiz Ladrovci (45,54 odsto), na drugom mestu je kandidat Incijative za Kosovo, Isa Džemajljaj (26,56 odsto), dok je na trećem mestu nezavisni kandidat Džavit Drenori (12,32 odsto glasova).

Pročitajte još

Centralna izborna komisije je odlučila da se drugi krug izbora održi 18. decembra ove godine.

Vanredni izbori u Glogovcu su raspisani zbog ostavke predsednika opštine Nedžata Dermakua kome je Apelacioni sud potvrdio kaznu od tri godine zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u logoru OVK u selu Likovce, avgusta i septembra 1998. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.