I u DSS će članovi direktno birati predsednika?

Izvor: Mondo, 25.Sep.2016, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I u DSS će članovi direktno birati predsednika?

Šefica poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je da se zalaže da se budući predsednik stranke bira na direktnim stranačkim izborima.

Foto: Tanjug, Jaroslav Pap

Ona je agenciji Beta rekla da je za taj način izbora kako bi u donošenju odluke učestvovali svi članovi koji plaćaju članarinu, a ne samo pojedine lobi grupe.

Rašković Ivić je podsetila da je za 1.oktobar zakazana sednica Glavnog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stranke i da bi potom trebalo da se održi skupština DSS, ali je dodala da skupštinu ne očekuje u skorije vreme, jer stranku očekuju i izmene statuta.

Ona je kazala i da na sednici predsedništva DSS nije jednoglasno doneta odluka o potvrđivanju svih do sada ostvarenih lokalnih koalicija u gradovima, opštinama i gradskim opštinama.

Rašković Ivić je rekla da je tu odluku ipak razumela "na način da će konačnu reč o tome dati Glavni odbor".

"Posle toga videćemo mogu li dve struje, suprotstavljene po ovom pitanju, da nastave zajedno", dodala je bivša predsednica DSS.

Sanda Rašković Ivić podnela je ostavku na funkciju predsednice DSS zbog koalicija te stranke na lokalu sa Srpskom naprednom strankom.

Direktne stranačke izbore u Srbiji je, i to juče, provela samo Demokratska stranka, i na njima je dotadašnji predsednik ubedljivo izgubio.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Rašković Ivić za direktne stranačke izbore u DSS

Izvor: B92, 25.Sep.2016

Beograd -- Šefica poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić kaže da se zalaže da se budući predsednik DSS-a bira na direktnim stranačkim izborima...Ona je agenciji Beta rekla da je za taj način izbora kako bi u donošenju odluke učestvovali svi članovi koji plaćaju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.