Haradinaj kandidat kosovske opozicije na vanrednim izborima?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2017, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj kandidat kosovske opozicije na vanrednim izborima?

Prištinski mediji su objavili da bi Ramuš Haradinaj, nekadašnji vođa OVK koji u Francuskoj čeka odluku suda da li će biti izručen Srbiji koja ga tereti za ratne zločine, mogao da bude jedinstveni kandidat opozicije na eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima.

Kako podseća sajt kos sev.info, "Klan Kosova" je ranije ove nedelje tvrdio da bi izbori na Kosovu mogli biti raspisani 25. aprila, a održani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 28. maja ili 4. juna.

Haradinaja, lidera Alijanse za budućnost Kosova, 27. aprila u Kolmaru očekuje odluka francuskog suda o tome da li će biti oslobođen i vratiti se u Prištinu, ili će biti izručen Srbiji.

"Ubeđen sam da je trenutno najozbiljnija kandidatura, najsigurnija i najbolja, najbolja ponuda za današnjicu, gospodin Haradinaj, budući premijer Republike Kosova," rekao je predsednik Inicijative za Kosovo Fatmir Ljimaj, najavljujući mogućnost da se Haradinaj kandiduje za jedinstvenog kandidata kosovske opozicije na, prema prištinskim medijima, sve izvesnijim izborima.

U izjavi za prištinski Ekspres, Ljimaj je objasnio da su sledeće dve nedelje ključne za to da li će na Kosovu biti vanrednih izbora.

Navodi se da Inicijativa za Kosovo već od ponedeljka započinje zvanično sa sakupljanjem potpisa za izglasavanje nepoverenja kosovskoj vladi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.