Fijon optužio vladu da ne čini dovoljno da spreči nasilje

Izvor: Blic, 27.Feb.2017, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijon optužio vladu da ne čini dovoljno da spreči nasilje

Predsednički kandidat republikanaca na predstojećim izborima Fransoa Fijon optužio je večeras vladu Francuske da ne čini dovoljno da zaustavi nasilje koje se dešava u izbornoj kampanji, prenosi Rojters.

On je u saopštenju naveo da se dva meseca pre predsedničkih izbora u aprilu i maju, Francuska suočava sa situacijom koja ometa kampanju.

On je kao primer naveo dešavanja na jugoistoku zemlje, kada su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njegovog rivala Emanuel Makrona demonstranti u Tulonu prekinuli u kampanji i kada je kampanja Nacionalnog fronta Marin Lepen u Nantu bila narušena dvodnevnim nasiljem.

U Nantu je čak 13 žandarma povređeno u subotu i nedelju u sukobima, kada su levičarski aktivisti organizovali proteste protiv Nacionalnog fronta, naveli su zvaničnici.

"Podsećam vas da se nalazimo u vanrednoj situaciji, a da je vlada dozvolila da se to desi. Neophodno je da vlada osigura uslove za normalno odvijanje izbora što predviđa zakon", napisao je Fijon u saopštenju.

On je dodao i da je situacija ozbiljna, da kandidati moraju imati pravo da "izraze sebe", a da vlada mora da spreči "neprijatelje demokratije" da remete predsedničku predizbornu kampanju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Vlada ne sprečava nasilje koje se dešava u kampanji"

Izvor: B92, 27.Feb.2017

Predsednički kandidat republikanaca na izborima Fransoa Fijon optužio je vladu Francuske da ne čini dovoljno da zaustavi nasilje koje se dešava u kampanji...Fijon je u saopštenju naveo da se dva meseca pre predsedničkih izbora u aprilu i maju, Francuska suočava sa situacijom koja ometa kampanju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.