Fantomke vam lepo stoje

Izvor: Vesti-online.com, 30.Sep.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantomke vam lepo stoje

Punih pet meseci prošlo je od sramotnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u centru Beograda. A dokle smo stigli za sve to vreme? Izbori su prošli, Vlada je formirana, premijer je stigao do Moskve, pa čak i do Amerike, dočekali smo Bajdena, očekujemo Medvedeva, rešili da se ne mešamo u referendum u Republici Srpskoj... Po svemu sudeći, srpske vlasti su rešile i da se ne mešaju u to šta se zaista desilo te noći >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Savamali. Kao da žele da se sve zaboravi. Ali, ne ide to tako...

U Beogradu je u četvrtak održan šesti po redu protest inicijative "Ne da(vi)mo Beograd". Oko 10.000 građana još jednom je izašlo na ulice Beograda da izraze svoj protest zbog svega onoga što je učinjeno one večeri. Ali, i ne samo zbog toga. Jednako važno jeste i ono što nije urađeno, ni te noći, ali ni pet meseci kasnije.

Jer, za sve ovo vreme, saznali smo samo da iza rušenja u Savamali stoje "kompletni idioti", za koje se nešto kasnije saznalo da su ujedno i "vrh gradske vlasti". I to je sve. Doduše, i jedno i drugo se znalo odmah, svima je to bilo jasno, ali eto, to je još jedna od onih stvari koje postanu istina tek kada ih Aleksandar Vučić izgovori na glas. I izgleda da je to sasvim dovoljno, pošto osim te velike istine, više ne znamo ništa.

I dalje se ne zna ko je zapravo vrh te gradske vlasti, i dalje ne znamo ko je ljudima uzimao telefone, držao ih vezane, ne znamo ko se krio iza fantomki, ko je doveo bagere i porušio ono što nije imao pravo da ruši... Ne zna se zašto nije bilo policije, ni one regularne, a ni komunalne...

A dok tako živimo u neznanju, došli smo i do toga da su rušitelji nekako postali žrtve, jer eto, silan narod hoće da zna istinu o toj Savamali. S druge strane, oni koji traže tu istinu od prvog dana i pozivaju na odgovornost, postali su "rušitelji sistema", podvrgnuti različitim pritiscima.

Ali, to ih nije zaustavilo. Na te pritiske odgovorili su sloganom "Nema straha, nema predaje". Iza njih je stalo 10.000 ljudi iz cele Srbije. Stigla je i podrška iz inostranstva. Bili su tu i slogani "Ne damo", "Fantomke vam lepo stoje", "Maske su pale", "Nikad više robom", "Pada Mali, pašće i veliki".

Bila je tu i ona patkica od koje današnja vlast toliko zazire. Samo, ovog puta, nije nosila fantomku. Kao da je htela da poruči "Možda vam fantomke lepo stoje, ali na kraju, maske uvek padnu..."
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.