Državotvorni pokret obustavlja delovanje u okviru DSS zbog odnosa prema izborima

Izvor: Blic, 24.Apr.2017, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državotvorni pokret obustavlja delovanje u okviru DSS zbog odnosa prema izborima

Državotvorni pokret Srbije Slobodana Samardžića saopštio je danas da će obustaviti svoje delovanje u okviru Demokratske stranke Srbije (DSS) zbog držanja te stranke u predizbornim aktivnostima za predsedničke izbore i glasanja njenog predstavnika za usvajanje konačnog izveštaja Republičke izborne komisije.

"Državotvorni pokret Srbije na osnovu aktivnosti članova i odgovarajućih činjenica, smatra da su protekli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izbori za predsednika Srbije imali niz neregularnosti. Stoga je glasanje predstavnika DSS za usvajanje konačnog izveštaja RIK-a o izborima bilo krajnje neprimereno", navodi se u saopštenju.

Taj pokret je "izrazio nedoumice" zbog izbora, kako se navodi, nepouzdanih predstavnika DSS-a u RIK.

- Osim toga, celokupno držanje stranke u postizbornim aktivnostima bilo je suprotno njenoj proklamovanoj spremnosti za unutrašnje reforme. Za članove Državotvornog pokreta Srbije ovo je krajnje neprihvatljivo i stoga će oni obustaviti svoje delovanje u okviru DSS, sve do razjašnjenja postojećih prilika u ovoj stranci - dodaje se.

Državotvorni pokret je vanparlamentarna organizacija koju su formirali bivši članovi DSS.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.