Izvor: B92, 04.Apr.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Fokus kampanje na ekonomiji

Beograd -- Većini građana bivaće sve jasnije da se od praznih mitova ne može živeti i prehraniti porodica, izjavio je Mlađan Dinkić.

Izbori 11. maja zapravo predstavljaju referendum na kome će se građani izjasniti za ili protiv ulaska Srbije u EU, za ekonomski jaku Srbiju ili za izolaciju, rekao je za Blic lider G17 plus. Lista "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", čiju okosnicu čine DS i G17 plus, održaće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ponedeljak u Užicu prvi veliki predizborni skup.

Težište kampanje biće na programu ekonomskog jačanja Srbije, što podrazumeva niz mera koje će građanima omogućiti više posla i veće plate, uz očuvanje stabilnosti dinara.

"Osnovna tema naše kampanje je jača ekonomija - više posla i veće plate. Od procesa evropskih integracija direktno zavisi kolika će plata biti svakom pojedincu u narednom periodu", najavio je Dinkić.

Lider G17 plus je ocenio da je saradnja sa "ovakvim antievropskim DSS i NS apsolutno nemoguća".

"Naglim zaokretom unazad, otvorenim stavom protiv evropskih integracija, javnim pozivom na bojkot stranih banaka i tržnih centara, narodnjačka koalicija je u nekom smislu postala radikalnija i nazadnija čak i od samih radikala", rekao je Dinkić i ocenio da se Koštunica bitno promenio i u priličnoj meri poistovetio sa Velimirom Ilićem, kome je, iz nekog razloga, prepustio mesto ekonomskog ideologa i vođenje koalicije.

"Narodnjaci su se u grčevitoj borbi za opstanak očito odrekli i legalizma, pa više ne biraju sredstva ne bi li sebi pokušali da uknjiže neki jeftin politički poen. Sve to izgleda prilično jadno i tužno", ocenio je Dinkić.

Narodnjaci su sklopili pakt sa radikalima i svaki dan to vrlo jasno dokazuju, kaže Dinkić i podseća da je do razlaza u vladi došlo zbog radikalsko-narodnjačke rezolucije o zaustavljanju puta ka EU i da zato ne vidi kako bi s njima išli u neku novu vladu.

"U vrhu SRS su ljudi lažnog morala, koji se svesno služe lažima kada nisu u stanju da odgovore superiornijim političkim protivnicima. U ovoj kampanji oni će biti demaskirani, jer ne smeju da prikažu svoju imovinu", rekao je Dinkić i naveo da su se Nikolić, Vučić i Todorović useljavali u ogromne stanove dok su bombe padale po narodu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.