Demokrate odbile predlog Sandersovih pristalica za ukidanje superdelegata

Izvor: Blic, 24.Jul.2016, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate odbile predlog Sandersovih pristalica za ukidanje superdelegata

Predlog pristalica Bernija Sandersa da ubuduće na stranačkim izborima za predsedničku nominaciju ne bude superdelegata danas je odbijen na odboru za pravila Demokratske nacionalne konvencije.

Na zasedanju u Filadelfiji delegat Bernija Sandersa, koji je izgubio na izborima za predsedničku nominaciju od Hilari Klinton, danas je predložio amandman da se ukinu supedelegati, visoki zvaničnici Demokratske partije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji mogu da glasaju za kojeg god kandidata, prenela je agencija Asošijetid pres.

Klinton je na stranačkim izborima po državama osvojila 2.205 delegata, a Sanders 1.846. S druge strane, Klinton su podržala 602 superdelegata, a Sandersa 48, čime se stranačka elita masovno priklonila bivšoj državnoj sekretarki.

Pročitajte još:

Sandersove pristalice tvrde da su superdelegati dali Hilari Klinton preveliku prednost.

Amandman Sandersovih pristalica nije prošao, mada je dobio dovoljno podrške da se o njemu glasa na konvenciji.

Sandersov štab je tražio od njegovih 1.900 delegata da ne propuste sastanak s njim pre početka Demokratske nacionalne konvencije u ponedeljak u Filadelfiji. Tema sastanka je, prema poruci, "nastavak političke revolucije" koju je počeo svojom kandidaturom za predsednilčku nominaciju, dodajući da je to najvažnija stvar koju njegovi delegati mogu uraditi na konvenciji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.