Dejanović: Raspisivanje izbora do 10. marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanović: Raspisivanje izbora do 10. marta

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je da bi Narodna skupština trebalo da bude raspuštena 7. ili 8. marta i da će izbori biti raspisani do 10. marta.

Đukić-Dejanović je u intervjuu za današnji novosadski "Dnevnik" rekla do raspisivanja izbora mora doći do 10. marta kako bi bili usaglašeni termini republičkih, pokrajinskih i lokalnih izbora i da bi oni, kako je rekla, bili održani do kraja aprila.

"Iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << onoga što do sada znamo je da će predsednik države na obrazloženi predlog Vlade raspustiti Narodnu skupštinu do 7. ili 8. marta i da će to biti razlog za raspisivanje izbora", rekla je Đukić - Dejanović, koja je i narodni poslanik.

Po njenim rečima "da bi pokrajinski izbori bili kada im je vreme i zakonski rok, a da bi se republički i lokalni uskladili sa njima, izbori moraju biti održani između 22. aprila i 22. maja".

"Najverovatnije ćemo, kako stvari stoje, 24. aprila na birališta", istakla je Đukić - Dejanović.

Na pitanje da li će SPS nakon izbora ponovo ići u koaliciju sa naprednjacima, Slavica Đukić-Dejanović je rekla da SPS ne krije da su njegovi ciljevi i ciljevi aktuelne republičke vlade i da bi, kako je kazala, da se "nastave započeti trendovi na političkom i praktičnom planu i praktičnom životu".

"Bez obzira na priličnu izvesnost, po anketiranju javnog mnjenja, da će sadašnja vladajuća većina imati izmedu 60 i 70 odsto glasova, izbori su uvek neizvesnost i sačekajmo da se završe, pa da onda razgovaramo", rekla je Đukić-Dejanović.

Ona je dodala da SPS apsolutno ocenjuje da će aktuelna Vlada dobiti poverenje i da je sve što je Vlada započela pozitivnije od svih drugih političkih ponuda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đukić-Dejanović: Raspisivanje izbora do 10. marta

Izvor: Akter, 14.Feb.2016

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je da bi Narodna skupština trebalo da bude raspuštena 7. ili 8. marta i da će izbori biti raspisani do 10. marta..Đukić-Dejanović je u intervjuu za današnji novosadski "Dnevnik" rekla do raspisivanja izbora...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.