Danas sednica Glavnog odbora DS i Izborna skupština SNS

Izvor: B92, 28.Maj.2016, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas sednica Glavnog odbora DS i Izborna skupština SNS

Beograd -- Glavni odbor DS analiziraće danas rezultate sa izbora, dok će SNS održati Izbornu skupštinu i izabrati nove potpredsednike stranke.

DS je na parlamentarnim izborima osvojila 6,02 odsto glasova, odnosno 16 mandata, a na pokrajinskim 7,24 odsto glasova i 10 mandata.

Na sednici Glavnog odbora biće razmatran i izveštaj o radu izbornog štaba i Izvršnog odbora, a biće reči i o pripremama za izbor organa DS.

Predsednik‎ DS Bojan Pajtić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raspisao je izbore u toj stranci za 10. jul, u skladu sa odredbama Statuta DS da se izbori održe u roku od šest meseci od održavanja parlamentarnih izbora.

Radna grupa koju je oformilo Predsedništvo DS predložiće Glavnom odboru da izbori budu neposredni.

Osim toga, danas će biti održana i Izborna skupština SNS.

Na Izbornoj skupštini predsednik SNS Aleksandar Vučić imaće uvodno izlaganje na početku sednice, koje će biti otvoreno za javnost, nakon čega se sednica zatvara za javnost, saopšteno je iz SNS.

Jedini kandidat za mesto predsednika stranke je Vučić koji je u petak posle sednice predsedništva SNS-a najavio da će novi potpredsednici biti "novi, mladi ljudi", a da će dosadašnji nastaviti rad u izvršnoj vlasti.

SNS sada ima šest potpredsednika - Nikolu Selakovića, Nebojšu Stefanovića, Zorana Mihalović, Gorana Kneževića, Igora Mirovića i Bratislava Gašića.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izborna skupština DS 24. septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2016

Demokratska stranka saopštila je večeras da će izborna skupština te stranke biti održana 24. septembra, te da će to biti prvi neposredni izbori za stranačke funkcije u Srbiji..."Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić raspisao je izbore za 24. septembar, dan kada su pre 16 godina održani...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.